Kostupplägg

Som jag redan skrivit om kommer jag nu köra med Ninni som kostcoach 12 veckor framåt. Jag har fått en hel del frågor om vad detta upplägg innebär mer exakt. Därför tänkte jag försöka förklara det lite mer här och nu.

Anledningen till att jag gör detta är för att gå ner lite i vikt. Jag är inte så viktfixerad egentligen. Det viktigaste för mig är att må bra och det handlar inte om en siffra på vågen. Men jag väger mer nu är jag brukar göra och det vill jag göra något åt. Jag har gått ner alla kilon jag gick upp med Vilmer. Men innan Vilmer gick vi igenom en lång och jobbig process med att försöka få barn. Det resulterade i en del extra kilon som jag där och då inte kunde samla kraft att ta tag i. Den största anledningen till att jag vill gå ner i vikt just nu och ganska snabbt är Ironman som jag ska köra i augusti. Varje kilo mindre är en stor skillnad att bära runt på. Särskilt i sådana sammanhang. Jag vill ge min kropp bättre förutsättningar att ta sig runt. Mindre onödgt att släpa på.

Av Ninni har jag nu fått ett kostschema som är framtaget efter mina förutsättningar. Min vikt och längd. Men även mitt mål med vikten samt min träningsnivå. Utifrån detta har Ninni räknat ut hur mycket jag ska äta och hur jag ska lägga upp måltiderna.

En av de viktigaste punkerna för mig är att inte äta en kost utan kolhydrater som är lite på mode just nu. Jag vet vad min kropp behöver. Så jag kommer äta fett, kolhydrater och protein. Varje dag. På listan med livsmedel finns säkert 90% redan i vårt hem. Så innehållet i kosten som vi ätit innan är ganska lik den jag kommer äta nu. Det Ninni har tillfört här är mängderna för varje del. Varje måltid är uppdelad i protein, fett och kolhydrater. Jag ska äta en sak från varje del. Ett mål om dagen är kolhydratsfritt. För att ge er en liten uppfattning så kan jag nog säga att min kost framöver bland annat kommer bestå av mycket kyckling, fisk, ägg, kvarg, keso, avokado, hallon, blåbär, matvete, quinoa, havregryn och grönsaker av alla dess slag. Ni alldeles säkert få ta del av recept här framöver.

Dagens mellanmål bestod till exempel av kesella, naturell yoghurt, banan, hallon, havregryn och avokado. Mixade ihop med lite vatten och åt med sked. Nästan som att sitta och äta glass.

Likväl som det finns en hel del livsmedel som Ninni rekommenderar så finns det en hel del som jag inte ska äta. Det blir inget godis, kakor, glass, snacks, läsk, bacon, korv, snabbmat och liknande framöver. Min stora last är ju sötsaker. Annars är ovanstående inget jag kommer sakna direkt. Dock är tanken att jag ska tänka 90/10. Alltså 90% ska vara perfekta med maten men det är ok att 10% inte blir riktigt enligt plan. Dock ska jag verkligen försöka hålla det till 100%. Med undantag för min systers bröllop.

En sak som Ninni verkligen tillför för min del är maten runt min träning. Jag kommer träna en hel del framöver och jag känner att det är viktigt att jag få i mig tillräckligt och bra livsmedel.

Jag kommer under denna tid och förmodligen även efter det också äta med periodisk fasta 10/14. Jag kommer äta mellan 9-19 ungefär. Och fasta däremellan. Inga större konstigheter eftersom jag ändå sällan äter frukost direkt när jag vaknar. Den största skillnaden är att det tar bort möjligheten för mig att ta någon extra på kvällen efter maten. Men det ser jag inte som något negativt.

Hoppas detta inlägg har gett er nyfikna en lite större inblick i hur jag kommer äta nu framöver. Har ni fler funderingar framöver är det bara att fråga på. Ninni

2 reaktion på “Kostupplägg

  1. Hej, ser sunt ut. Har verkligen svårt att få till ett kostprogram som passar. En sak som skrämmer mig med det du säger… Vad är det för fel på korv och bacon ? Lätt nervös

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *