Ytterligare ett steg mot IMKalmar

Pust… nu sitter jag här i soffan. Något jag längtat efter hela dagen. Men det var en lång väg hit. Först jobb. Avstickare till banken. Sedan hem och vända för att nästan direkt åka iväg på ett litet äventyr. Jag har hintat om det tidigare.

Från och med måndag och 12 veckor framåt kommer jag får extra hjälp i min väg mot Kalmar. Jag har tagit hjälpa av klubbkamraten Ninni som bland annat jobbar som kostcoach. Egentligen kommer det hon gör hjälpa mig långt mer än 12 veckor. Men det är under denna period som hon ska hjälpa mig aktivt.

Jag är egentligen inte så mycket för dieter och bantningar och så vidare. Men jag vet att det är nödvändigt i vissa fall. För mig är det viktigt att det inte är en extrem lågkolhydratskost och att det är ett tänk som sträcker sig betydligt längre fram än att gå ner ett visst antal kilon. Jag är för ren kost och råvaror från grunden.

Varför gör jag detta då? Jag har ju gått ner alla kilon jag gick upp med Vilmer. Men jag har mer i bagaget än så. Nu med Kalmar i sikte vill jag bli lättare. Jag vill ha färre kilon att släpa runt Ironman i augusti. Jag känner också att jag vill ha hjälp med hur mycket jag ska äta av fett, kolhydrater och protein. Jag tränar en del och mer ska det bli. Det är viktigt för prestation och återhämtning att kosten blir så bra den kan bli. Och här har Ninni stenkoll. Det kommer också underlätta i livspusslet att ha ett schema att gå efter. Att inte behöva tänka över maten lika mycket. Skönt att ha något att falla tillbaka på och någon att falla tillbaka på. Ett bollplank.

Jag känner mig peppad till tusen. Jag har ännu inte fått fördelningarna. Senast söndag kommer de och då blir det handling, matlagning och förberedning. Nu kör vi! För varje kilo tror jag vi pratar minuter i Kalmar. Det är min morot.

Ninni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *