Triathlondag

I lördags arrangerades en triathloninspirerad träningsdag av Maria G i klubben. Jag hade lyckats få plats och höll tummarna för att få klartecken hemifrån att kunna vara med på den. Allt var lugn och jag åkte iväg.

Först simmade vi ett simpass som hade fokus på farter. Att kunna hålla olika farter är viktigt. Att känna till sin förmåga och kunna lägga sig på rätt nivå. Jag kan inte simma lika snabbt när jag ska simma en Ironmandistans som när jag ska simma ett par hundra meter. Vi fick träna på det och Maria hade lagt upp ett pass med olika farter i. Detta ger Daniel mig också i sina pass, men Maria lade upp det lite annorlunda. Deras två tips tillsammans kommer ge mig en bra grund.

Spinningpasset var ett cykelinspirerat pass och perfekt upplagt för den målgruppen som vi var. Maria kan sin sak. Vi körde styrkeintervaller och det behöver verkligen jag. En lärdom som jag tar med mig från passet till mig själv som instruktör är hur jag själv förmedlar saker. Det är viktigt att man utrrycker sig på ett sätt som inte kan missuppfattas till något som blir fel. Jag vill förmedla samma sak  som Maria när det gäller känslan att aktivera cormusklerna när man cyklar. Men jag tror inte jag förmedlar det lika bra. Så jag tar med mig, inspireras och härmas lite så att det jag säger blir klarare, bättre och tydligare.

När det gäller löpningen så körde jag inte samma upplägg som de andra. Jag valde att gå på mitt marathonprograms upplägg som var lätt jogg och inga fartökningar. 5 km löpning tillsammans med Mia G fick jag. En härlig avslutning på en härlig dag.

Det enda som inte var härligt var att jag fick med mig en kamera utan batterier. Så inga foton tyvärr. Gör om och gör rätt till nästa gång!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *