Norska igår

Det var med en trött känsla i kroppen jag åkte iväg till NocOut-intervallerna igår. Kl 20 är på gränsen till för sent och jag funderade på att ställa in. Men lathet tar mig inte runt Kalmar i augusti. Jag vet ju att det brukar gå ta fast jag är trött. Men det är skillnad på trötter och trötthet. När jag har en kropp som är trött och sliten av mycket träning resonerar jag annorlunda. Igår var jag mest trött efter mindre sömn än vanligt.

Jag kollade in mina resultat från de norska superintervallerna och konstaterade att jag kom ca 880-920 m på 4 minuter under två tillfällen 2012. Jag hade ingen koll alls hur jag låg till inför igår. Jag rekade med de jag brukar springa med och de hade fått ett upplägg av coach Håkan. 4:50-fart. 58 sek per varv. Det viktiga igår var att inte gå ut för hårt. Bättre att öka farten intervall efter intervall i så fall.

Första intervallen låg vi något snabbare än Håkans upplägg. Det kändes definitivt för lätt för mig. Kroppen hade piggnat till och jag var sugen på fart. Så jag ökade lite och resultatet blev att jag sprang snabbare för varje intervall. Typ mellan 850-930 m tror jag (uppdaterar med exakta intervallträckor senare idag) Med facit i hand hade vi kunnat gå ut hårdare och legat jämnare på alla fyra intervallerna. Men det är svårt. Alla liknande pass ligger sedan innan graviditeten. Detta får bli ett bra referenspass för framtiden.

Hur som helst är jag jättenöjd. Och glad att jag kom iväg. Jag fick till ett bra pass. Nu känner jag att farten är på väg tillbaka igen.

20140130-082129.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *