Att lyssna på kroppen

Det här med att lyssna på kroppen har alltid varit mycket viktigt för mig. Jag lyssnar på signaler och har blivit bättre på att ta dem på allvar. Det är skillnad på att vara lat och skylla på trött kropp och verkligen känna att man är sliten.

Igår hade jag 3 timmars spinning i träningsplanen. Redan i fredags kväll kände jag mig matt och tung i kroppen. Inte så att jag var på väg att bli sjuk. Mer att kroppen fått jobba hårt och inte riktigt var återhämtad för mer hård träning. Så redan i fredags började jag fundera på hur  jag skulle göra om kroppen inte var redo för spinningen.

I lördags vaknade jag piggare men fortfarande trött i kroppen. Med kommande dagars träning och känslan i kroppen i åtanke så tyckte jag och Daniel att det var bättre att jag stuvade och lade in ett extra simpass istället. Och så fick det bli. Det var nog precis vad jag behövde. Jag kände mig trött i bassängen också, men jag kunde köra på bra. Följande pass fick jag av Daniel:

Insim: 300m (bröst, crawl)
Teknik: 4*100m (fist, släp, catch, bra teknik)
Huvudpass: 2*300m, 4*50m fart
Avbad: 100m (rygg, bröst)

Jag tycker det verkligen det är viktigt att lyssna på kroppen och det känns i efterhand som ett bra beslut. Jag hade pigga ben nästan hela löpningen idag. Och fick ett riktigt bra pass. På onsdag har jag helvila. Det ska bli skönt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *