Upplägg löpning

Om 8 månader har jag förhoppningsvis precis avverkat min första Ironman. Det är mycket träningstimmar jag har framför mig. Det är olika saker som ska tränas och det gäller att hitta en bra mix. Löpningen är ett delmoment och här har jag valt att går på ett klassiskt marathon-upplägg med 3 pass i veckan. De kommer vara fördelade enligt följande:

  • 1 lugnare och kortare pass
  • 1 kortare och tuffare pass med fokus på tröskel/intervaller
  • 1 långdistanspass i lugn fart

Detta upplägg tror jag kommer bidra till att min löpning utvecklas som nödvändigt till Kalmar. Så småningom kommer även brickpassen bli ett inslag i träningen. Men jag väntar lite till med dem. En blandning av sträcka och intensitet ger en bra mix som låter kroppen och löpningen utvecklas. Allt eftersom kroppen blir stark och anpassar sig efter löpningen kommer jag öka det som anses som t ex kort sträcka eller lugnt tempo. Idag är t ex mina kortare pass 5-8 km. Om ett par månader ligger de kanske på 7-10 km. Det gäller att flytta fram gränserna och se till att kroppen är väl förberedd på det som komma skall.

Jag vill gärna ha sällskap på mina pass. Så hör av er om ni vill göra mig sällskap.

cropped-ida4.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *