Sim och löp idag

Idag inledde jag en träningsvecka. Tanken med den är att komma igång och få in mycket träningstillfällen i tillvaron. Inte nödvändigtvis långa eller hårda pass. Det kommer med tiden. Jag ska skynda långsamt. Men jag måste komma in i att slita mig från min underbara lillprins här hemma och träna inför Kalmar.

Som jag skrev igår var det simning på dagens schema. Jag inledde dagen med att hänga på låset till simhallen. Jag var snabbt i bassängen och det fanns några banor för motionssim i träningsbassängen. Till att börja med hade jag en längd i bassängen för mig själv. Men när jag närmade mig mitten på stegen hade det kommit ganska mycket folk. Det blev fler på min bana och det gick ganska bra. Jag släppte förbi killen som simmade snabbare än mig och blev förbisläppt av de som simmade långsammare, i alla fall vissa. Dock undrar jag ibland hur man tänker. En mötande började simma om och jag kunde inte flytta mig i sidled eftersom det var andra simmare där. Vi krockade nästan och hon fick till en rejäl spark i ansiktet på mig. Irriterande när det blir så. Men jag försökte vända det till något positivt i alla fall. Jag tänkte att det kommer vara bra mycket värre i Kalmar och det är lika bra att vänja sig vid trängsel, kaos och sparkar på en gång.

Daniel kommer få hjälpa mig med simningen inför Kalmar. Idag hade han lagt upp följande pass:
Insim: 150 m bröst + crawl
Teknik: 4*50 m catch up + fist
Stege: 25+50+75+100+200+200+100+50
Avbad: 100 m blandat

Jag fick även till ett kortare och lugnare löppass tillsammans med Jenny och Krisse på kvällskvisten. 5 km lugn jogg i riktigt babbeltempo. Precis som jag hade tänkt mig. Jag ska springa 5 km tröskelpass i Campushallen imorgon med NocOut. Så jag ville inte springa hårt.

Med andra ord blev dagens träning helt enligt plan. Heja mig!

Nästan som gollum. Från Blodomloppet i våras.

Från Blodomloppet våren 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *