Det här med jul…

För mig är jul något mysigt och något jag ser fram emot varje år. Jag ser det som en tid med extra mycket tid med familj och vänner. När man stannar upp i vardagstristessen och umgås och njuter. Det är i alla fall så för mig. Jag har blivit mycket bättre på att släppa alla måsten och krav som har med jul att göra.

Jag vet att inte alla känner som jag. Att vissa stressar sig sönder under dessa veckor för att hinna med allt. Det ska köpas massa julklappar, bakas, lagas mat, pyntas, städas och massa saker. Vissa personer är så uppe i varv att de inte har tid med det som är det viktigaste för mig. Att stanna upp, vara med de man bryr sig om och bara njuta.

Så om ni kan, ta er en stund och tänk efter. Vad är värt mest. Ett par timmar med goda vänner eller att huset blänker på julafton? Kommer någon se att du har torkat inne i skåpen? Är det viktigt att göra precis allt själv till julbordet? Eller mår du kanske bättre i längden av att sätta dig med lite glögg i soffan och se en bra film?

Ta hand om er! Vi behöver koppla av. Inte stressa runt som galningar bara för att folk förväntar sig ditt eller datt. Inte många tackar dig för det sedan. Det har varit jular när jag inte ställt fram en enda tomte eller knappt bakat julgodis alls. Det är inte det som är det viktiga. Människorna runt omkring er är viktiga. Du är viktig.

Så ta hand om dig och de du bryr dig om! Hälsa handlar om helheten. Inte bara hur mycket du tränar eller vad du äter. Det handlar om hur du mår. Sinnesro och avkoppling är en stor del av det.20131022-080648.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *