Simmar för movember

Oktober månad är rosa månad. Välbehövliga pengar samlas in till kampen mot bröstcancer. Vi går med rosa band på nyinköpta höstjackor. På mitt Campushallen skänktes det pengar i samband med pass. Många är engagerade i kvinnors hälsa. Många bidrar.

Lite i skuggan av detta kommer november. En i mångas ögon ganska trist månad. Mörkret kryper inpå mer påtagligt. Folk stänger in sig och tänder ännu mer ljus och dricker ännu mera te. Man kan läsa om blöta och ruggiga träningspass i kyla och rusk. Mitt i allt detta mörker och rusk börjar vissa personer odla. Vissa lyckas få till en ståtlig rabatt. Andra mer några glesa strån. De flesta gissar jag är män och de odlar mustasch för mäns hälsa. Och den är lika viktig som kvinnors. Även om denna kampanj kanske ännu inte får samma uppmärksamhet som den rosa.

En vän och klubbkamrat är en av de främsta vi har i Sverige inom Ironmandistansen. Han är dessutom en av alla som odlar. I helgen simmar han Masters-SM. Han har kombinerat dessa två och skänker 20kr/medalj till Movember-rörelsen. Och han har fått med många andra på tåget. Häng med ni också. Jag och Vilmer bidrar med 20kr/medalj var och detta inlägg i ett försök att få fler att bidra. Skriv en kommentar här hos Fredrik eller på hans Facebook om ni vill vara med. Vad jag kan se är det mest män som bidrar. Så tjejer, kom igen nu. Vi kan också!!!

Stöd mustasch-odlingen och peppa Fredrik att ta många medaljer i helgen!!!

20131115-064513.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *