Det går inte alltid som man vill

Jag skrev förra veckan att jag skulle testa ett nytt upplägg. Det gick åt skogen kan man säga. Men jag tror fortfarande att det sättet passar mig. Jag har funderat en hel del på varför det inte går riktigt som jag vill. Varför jag inte får den  gjord som jag vill. Vad har jag kommit fram till då? Vi ska se om min tankar kan formuleras så att ni förstår dem.

Jo, träningen har alltid varit viktig för mig. Jag har ofta prioriterat träning framför andra saker som behöver bli gjorda. Jag har inget perfekt stylat och inrett hem. Det är ofta lite smårörigt hemma. Vi dammsuger nog en gång för sällan än för ofta. Bilen borde tvättas oftare. Vi har flera saker som borde ha gjorts för länge sedan här hemma men som har skjutits på framtiden. Oftast till förmån för ett träningspass eller liknande.

Det jag känner att jag får ut av det är en välmående kropp. Jag känner mig stark och frisk. Jag har lärt känna många härliga människor genom mitt engagemang i NocOut. Det senaste året har varit annorlunda på många olika sätt. Träningen har fått backa lite. Nu vill jag sakta men säkert ta mig framåt igen. Jag är motiverad. Men jag möter visst motstånd nu.

En faktor är absolut Vilmer. Med en liten prins här hemma måste träningen planeras. Jag kan inte träna vad som helst när som helst. Det ska synkas med Daniel och passa in i vårt familjeliv och hans träning. Men den delen går över förväntan. Vi ger varandra utrymme och tid att träna.

Den stora faktorn som ger träningen motstånd är helt och hållet jag själv. Jag själv och allt annat jag vill få gjort. Jag har en lista på saker som jag skulle vilja få gjort hemma. Saker som tar lite tid och saker som går snabbt. Jag känner mig stressad av att avbryta ett projekt för att träna massor. Jag vet att jag inte behöver det, men jag gör det i alla fall. Ingen mer än jag känner pressen.

Vad ska jag göra åt detta då? Jo min plan är att denna vecka ska ägnas åt att avsluta och bocka av så många saker som möjligt på listan. Just nu är nästan hela klädkammaren tömd på övervåningen. Där fanns några flyttkartonger som inte blivit tömda sedan vi flyttade in. Min gamla kurslitteratur som jag inte har öppnat på många år. Så nu är vi mitt uppe i att organisera, rensa, sortera, slänga, sälja och fixa i ordning där inne. Det finns andra saker på listan också och jag har en plan för detta denna vecka. Det ska fixas lite utomhus, dammsugas, skuras golv, plocka in dynor och utemöbler, säljas saker, köpas lite nytt. Och allt det tar lite tid med en liten som ska ha mat och uppmärksamhet samtidigt.

Tanken är att jag fram till och med torsdag ska avsluta så mycket som möjligt. Hemmet före träningen även om jag kommer träna. Men träningen tar jag när jag känner att jag har ro att göra det. Fredag, lördag och söndag ska jag bara njuta av tillvaron. Från och med måndag ska jag fokusera mer på träningen. Självklart fixa saker hemma också. Det kommer man aldrig ifrån. Men jag ska känna mig nöjd med det jag får gjort denna vecka.

Jag får mitt i alla detta inte glömma bort mig själv heller. Tid att landa. Återhämta mig. Njuta av tillvaron med fantastisk sambo och magisk lilleman. Och mitt i allt detta vill jag poängtera att under mina dagar är lilleman högsta prio. Jag släpper allt jag göra om han behöver mig. Men det går ganska bra att sjunga en sång för honom samtidigt som jag lagar mat eller viker tvätt.

Det måste gå att få ihop allt. Att hitta en bra balans i tillvaron. Kommer jag bara ikapp med de stora projekten så kommer jag kunna samköra familj, träning, hemmet och mig själv utan problem. Det är det här som kallas livspusslet 🙂

balans

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *