Ny målmetod?

Då var det redan tisdag då. Ingen träning avverkad än heller. Man inser att livet som förälder verkligen innebär att man måste vara flexibel. Idag stod ett pass Stark mamma och mamma-barnhäng med fina mammor och bebisar. Men det fick snabbt ställas in när det kändes som lilleman blivit snorig igen imorse. Vill inte smitta andra bebisar så idag hänger vi bara hemma. Ska försöka få till styrka hemma idag istället. Och en löprunda ikväll.

Jag har bestämt mig för att börja med en ny målmetod för min träning. Inte för att jag känner att jag har en massa mål som måste uppfyllas än. Mer för att det annars lätt blir att jag hamnar på soffan med bebis i famnen. Vilket är hur mysigt som helst och som jag gör massor av också såklart. Jag känner ingen press att träna. Men jag mår bra av det. Både psykiskt och fysiskt. Jag tror jag är en bättre mamma om jag får träna lite 🙂

Det jag ska pröva nu är att dela in träningen i perioder. En vecka till att börja med. Sedan sätter jag upp ett antal pass som jag vill hinna med under denna period. Men jag detaljplanerar inte vilken dag de ska genomföras. Det har jag gjort innan. Men det håller aldrig. Denna vecka ser ut så här:

Löpning: 20 km uppdelat på 3 pass
Simning: Ett pass
Styrka: 3 pass

Styrkan ska ha fokus på mage, rygg och bäckenbotten. Specifika övningar:

  • Plankan: 15 minuter. Varav 7 minuter sidoplanka
  • Rygglyft: 200 stycken
  • Bäckenbottenlyft: 200 stycken
  • Det gäller att hitta ett sätt som passar en själv och den tillvaro man har. Vissa klarar det bra utan mål. Andra inte. För mig är det viktigt att lyssna på kroppen. Jag jämför heller inte med andra. Utan utgår från mig själv, min situation och hur kroppen mår.

    20131022-080648.jpg

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *