Status sockerutmaningen

Jag och Daniel kör ju två månader utan socker. Då med fokus på att inte äta godis, glass, snacks, kakor och alkohol. Vi är inte nitiska med maten, men försöker i största mån att välja ren och oprocessad mat.

Hur går det då? Jo det går oväntat lätt. Det är inte många gånger som jag har varit riktigt sugen. Det har kommit lite nu på slutet. Men det är inte långt kvar. Tanken är att ändra vanor. Vi lite av godisgrisar här hemma så detta behövs ibland. Mitt mål är att jag framåt ska äta när jag vill lyxa till det lite extra. En god kaka till teet ibland. En god efterrätt vid en middag. Eller lite lösgodis en fredagskväll. Inte den där chokladbiten i farten för att man är lite sugen eller behöver energi. Inte en bulle från frysen bara för att den finns där. Medvetna val som ger lite extra gott.

Man kanske kan fråga sig om det verkligen är att lyxa till det när man stoppar i sig socker som inte alls är bra för kroppen. Men jag kan verkligen njuta av det söta ibland. Särskilt under de perioder när jag inte äter så mycket av det. Då är det njutning för själen att sitta med ett par goda praliner till teet och tända ljus en mörk höstkväll.

Jag vet att det är fler där ute som också har sockerutmaningar av olika slag just nu. Hur går det för er? Är ni klara? Kör ni fortfarande? Jag har tre veckor kvar. Ingen tvekan om att jag kommer klara det. Det första jag ska äta igen sedan? Jag tror Daniel och jag ska köpa varsin surdegsbulle från Ronaldos. Längtar!!!

Vad har ni som läser detta för favoriter när det gäller sötsaker? Eller gillar ni det kanske inte alls?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *