Löpartankar

Jag är igång med träningen. Inte som vanligt kanske. Men jag kan träna allt. Jag har gjort återintåg i bassängen. Jag har kört ett par egna pass på spinningcykel. Jag har saknat det rejält. Det är skönt att vara igång igen. Men allra härligast just nu är det att snöra på sig löparskorna och ge sig ut i spåret. Ensam eller med sällskap. Lugn pratjogg eller tempo med mycket flås. Det spelar ingen roll. Jag njuter av varje steg.

Jag har än så länge inget större mål med löpningen än att komma ut. Långsamt arbeta upp löpstyrkan igen. Vänja kroppen, muskler och leder med löpningen. Under september försökte jag komma ut två gånger i veckan. Nu är det oktober och jag har tre gånger i veckan som mål. Under helgen försöker jag få till ett lite längre pass. I övrigt har jag inga krav. Inte än. Men det kommer. Jag vill njuta av det. Göra det som känns bra och roligt. Slutmålet med all träning just nu är ju Ironman i Kalmar 2014. Men jag kommer inte börja trappa upp distanserna riktigt än. 10-12 km ska de ligga på i oktober. Inte öka för mycket. Vara snäll mot kroppen.

Ikväll är det NocOut’s KM på 1500 meter. Jag har tänkt köra faktiskt. Utan krav. Men mer som att ta det som ett tempopass. Få upp  lite fart i benen. Få flåsa lite. Jag hoppas jag får se många av er på Folkungavallen ikväll. Som deltagare eller supporter. Gammal som ung. Snabb som långsam. NocOut är klubben för alla. Är du inte medlem? Kom ändå. Heja och känn stämningen. Kanske bli medlem?

nocout

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *