Malin Ewerlöf Krepp inspirerar

I tisdags bjöd NocOut in till föreläsning med Malin Ewerlöf Krepp. Under en dryg timma fick vi lyssna till hennes bakgrund och tankar om hur man når ett mål. Jag kunde ta till mig mycket i det hon sade.

Alla är olika. Alla gillar inte att tävla medan andra verkligen ser det som en trigger för att träna och förbättra sig. Hon skickade med en del bra tips som jag ska tänka på under det kommande året för att min satsning mot IM Kalmar ska gå bättre. Följande punkter tar jag med mig från tisdagen. Enligt min tolkning och kanske med mitt resonemang lite runtomkring.

  • Sätt upp ett mål att jobba mot. Ett högt mål så att du utmanar dig själv. Och det är inte hela världen om man inte når exakt till målet. Man kan uppnå fantastiska saker på vägen.
  • Ha en plan. Gör en planering och prioritera träningen så mycket som den behöver prioriteras.
  • Skjut inte upp passen. Gör dem som planerat annars blir risken att de inte alls blir av.
  • Det går att träna med små barn. Det är ingen ursäkt för att inte komma ut och träna. Man kanske inte kan göra det pass man exakt skulle gjort om man inte haft sin lilla ögonsten. Men ett avverkat pass är bättre än två timmar extra i soffan.
  • Gör i alla fall en del av träningen till en del av det sociala. Träna tillsammans med vänner.

Malin har själv fött barn. 3 stycken på år!!! Hon sa att hon under 5 år levt med småbarn och anpassat sin träning efter det. Efter denna period var hon ändå extremt vältränad. Hon fick till sina pass med pyssel och planering. Nu är ju inte jag ens i närheten av hennes nivå. Men jag känner igen mig i känslan av att vilja pussla ihop en vardag med barn och mycket träning. Malin ställde sovande barn utanför huset och sprang varv efter varv runt kvarteret och kunde på så sätt få intervaller och samtidigt titta till barnen med jämna mellanrum. Hon gillade inte att springa med löparvagn men fick till det igår.

I tisdags pratade hon även om triggers. Saker som peppar en när man kanske har en svacka eller inte alls vill komma iväg på ett planerat pass. De triggers hon pratade om var bland annat att föra träningsdagbok, tävlingar, det sociala, teknik/GPS-klockor och så vidare. Det gäller att hitta sin egen motivator.

Jag känner även igen mig i Malins tankar kring det sociala. Jag umgås betydligt mer med vänner som tränar än vänner som inte gör det. Det betyder inte att de är mer värda eller så. Men med en vän som tränar kan man träna tillsammans och få tid tillsammans som man aldrig skulle hinna med annars. Antingen pratar man sig igenom ett lugnt löppass. Eller pratar av sig i omklädningsrummet före och efter simpassen. I samband med intervallträningarna träffar jag en stor del av mina träningsvänner och jag försöker prata med flera av dem varje gång. Nu har jag vissa vänner som inte tränar som jag ändå prioriterar in i min kalender eftersom de är viktiga för mig. Jag väljer inte bort människor bara för att de inte tränar. Men det ligger ändå något i att samtliga av de nyare vännerna jag har skaffat mig är antingen genom träningen eller någon aktivitet som har med min graviditet eller Vilmer att göra. Det är liksom det som är mitt liv och min tillvaro just nu.

20130921-134027.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *