KM 10 000

Ikväll var det NocOuts KM på 10 000 m på bana. En prestigefylld tävling där många får ett kvitto på den träning de lagt ner under säsongen. Förra året nådde jag ett av mina större mål tidsmässigt. I år är jag inte ens i närheten att ligga på den nivån av förklarliga skäl.

För min del var det ett KM 10 000 m som jag planerade skulle bli 5000 men som i slutändan blev 3600 (+1200 uppvärmning). Tanken var alltså att springa 5000 m och sedan känna efter. Fortsätta om det kändes bra.

Men det var egentligen redan på stadiet med förberedelserna som det gick fel. Planen var att ha maten klar 16:30 när Daniel kom hem från jobbet. I verkligheten började jag med maten då eftersom Vilmer har haft en eftermiddag där han visserligen sovit bra, men han ville absolut sova i min famn. Middagen serverades med andra ord 17:30 istället. En timma senare än tänkt. Och det var en avgörande timma. Jag kände efter typ 3000 m att maten var på väg upp. Jag slog av på takten men det hjälpte inte. Så jag klev av helt enkelt. Det gjorde mig inget. Jag har ju lovat mig själv att starta lugnt och lyssna på kroppen. JAg cashade ju ändå in nästan 5 nya fina kilometrar på löpkontot.

Jag har sagt det tidigare. Det är musklerna i benen som behöver nöta. Flåset hänger med fint!

Som vanligt var stämningen på Folkungavallen magiskt som det bara kan vara vid ett KM. Folk pratade tempon, personbästa, klungor och varvtider. Det är lätt att ryckas med men jag lyckades hålla mig ifrån det idag. Jag körde mitt eget race. Hade sällskap av Lina fram tills jag bestämde mig för att gå av. Då drog jag ner på tempot sista 200 och hon sprang vidare.

Men jag är på G. Det är roligt. Jag är laddad. Det känns bra!!!

20130820-191107.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *