Lördag med marknad och tapas

Igår inledde jag en härlig lördag med att återuppleva gamla tider från universitetstiden. Jag tog med mig lille Vilmer på en resa några år tillbaka i tiden. Men bara en kort sväng. Sedan slöt vi upp med min fina syster och Vilmers supermoster på stan.

bondesmarkna1

Vi inledde med ett besök på Bondens marknad. I Linköping är den på Borggården och håller på från och med mitten av augusti fram till början av oktober tror jag. Bönder från trakten kommer in och säljer sina varor. Man kan handla både kravmärkt och inte. Jag väljer helst det kravmärkta. Man kan handla säsongens alla grönsaker, rotfrukter, rapsolja, ostar, blommor, ägg, potatis, honung och mycket annat.

bondensmarknad2

Jag köpte gurka, tomater, chilifrukter, blommor och ostkaka. Jag ska senare i höst gå tillbaka och handla på mig ekologiska grönsaker som jag ska göra puréer av till lille V. Det är viktigt för mig att han får bra mat utan onödiga besprutningar. Så långt det går ska han därför få ekologisk mat. Grönsaker, mejeriprodukter, kött, fisk osv.

Kvällen tillbringades i trevligt sällskap med tapasknytis. Massa god mat, trevliga samtal och massa energi från härliga människor. Viktigt för att man ska må bra och orka med vardagens bestyr.

Imorgon börjar Daniel jobba igen för första gången sedan V föddes. Det tycker jag och V inte alls ska bli så skoj. Vi längtar redan till nästa helg. Men vår vecka är redan full av aktiviteter. Träff med vattengympagruppen, promenader, babysång, läkarbesök, lunch och promenad med Anna och Märta. Dessutom ska det fixas lite hemma och jag ska träna en del. Ska öka på mängden lite till veckan. Lite mer hemmastyrka är planen.

Ha det bra så länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *