61 dagar sockerfritt

På väg mot Kalmar 2014 kommer jag sätta upp ett antal delmål. Mindre utmaningar på vägen för att hålla motivationen uppe. Ett delmål är att gå ner lite i vikt. Jag vill komma dit jag var för tre och ett halvt år sedan. Precis i början av berg-och-dal-banan med att försöka få barn. Jag har ungefär 10 kilo dit som det är nu.

Vikten i sig är inte så viktig för mig. Det viktigaste är att jag trivs och mår bra. Jag är inget stort fan av att banta men jag äter hälsosamt. Men det är inte detta jag ska skriva om nu. Anledningen till att jag gör detta är att jag vill ha en lättare kropp till Kalmar. Mindre kilon att bära runt på. Jag kommer bli snabbare. Men allra främst kommer träningen slita mindre på kroppen.

Eftersom jag ammar kommer jag fortsätta äta som jag gör. Bra mat. Så mycket att jag blir nöjd och mätt. Kolhydrater. Protein. Fett. Precis så mycket jag själv känner att jag behöver. Det jag ska göra nu är att dra ner på en av de stora sakerna som kroppen inte behöver. Sockret! Min sambo Daniel körde i början av året 100 dagar utan godis, glass, läsk, snacks, fikabröd och alkohol. Redan då inspirerades jag och var sugen. Men samtidigt var jag gravid och omotiverad. Dock bestämde jag mig redan då för att köra något liknande efter att Vilmer kommit. Och nu är han här.

Jag och Daniel har funderat och diskuterat. Vi börjar med september och oktober. Kanske förlänger lite senare. Men det innebär 61 dagar sockerfritt. Det ska bli intressant att se vad det kan göra på vågen tillsammans med att jag ammar och kommer igång med träningen.

Jag kan dock direkt säga att jag inte på något sätt kommer svälta mig. Jag kommer fortsätta att njuta men av alternativa saker. Glass på yoghurt och bär. Ostar. Chokladbollar på dadlar. Finns en massa goda saker som är bättre val än socker.

Dessutom har vi varsitt undantag. Daniel får ta ett glas vin till maten på helgen. Och jag får ta max 2 rutor mörk choklad till min kopp te någon gång i veckan. Anledningen till att vi tillåter oss det är för att vi främst gör detta för att ändra vanor inte sätta förbud.

Daniel och jag gör detta tillsammans. Några vänner har en liknande utmaning på Facebook under september. Vi hoppas vi blir ännu fler. Så nu har ni chansen att låta kroppen vila lite från sockerintaget. Häng på oss andra nu under två månader. På söndag kör vi!!!

0 reaktion på “61 dagar sockerfritt

  1. Pingback: Matredovisning | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *