Tidiga tankar inför IM 2014

I och med min anmälan till Ironman Kalmar 2014 kommer bloggen få ett tydligt fokus det kommande året. Från nybliven mamma till Ironman på ett år. Jag vet att det går. Det kommer krävas ett stenhårt pannben. Ett pannben som jag vet att jag har även om det varit nerpackat nästan ett år. Det kommer krävas planering och pussel med familjelivet. Men det kommer också gå. Världens bästa Daniel har sagt att han stöttar mig detta år. Det blir mitt år. Sen ska jag ge tillbaka så att han kan göra en satsning på 2015. Det blir hans år.

Nu ska jag vara noga med att påpeka att min familj, Daniel och lilla V, alltid kommer komma i första hand. Före träningar och sånt som egentligen inte alls är viktigt i det stora hela. Men jag mår bättre och blir en bättre människa om jag får leva som jag vill och göra saker jag tycker är roligt. Då blir jag en bättre mamma och en människa som är trevligare att leva med. Så jag tackar Daniel för att jag får denna chans. Utan honom och hans stöd hade jag aldrig kunna göra detta.

Än är jag inte helt igång med träningen. Jag har efterkontroll efter förlossningen om några veckor. Fram tills dess kommer jag fundera på upplägg det kommande året. Jag kommer inte ta hjälp av PT/tränare mer än som kanske råd och för vissa delar. Jag intalar mig att jag har tillräckligt bra koll på träning, mig själv och min kapacitet för att tro att jag kan ro iland det själv. Skulle jag ändra mig på den punkten är det viktigt med en person som kan se helheten och inte bara träningen i sig. Jag har en familj som kommer ta plats under detta år. Jag har en sambo som också tränar mycket och kommer göra det. Om någon ska få peta i min träning ska det vara en person som är insatt i hur detta livspussel ser ut för mig.

När det gäller simningen ska Daniel få hjälpa mig med ett upplägg. Jag behöver blir bättre på tekniken och mer bekväm i öppet vatten. För cyklingen  och löpningen handlar det nog mest om att få mil i benen. Att bli stark så att jag orkar lägga km efter km bakom mig i Kalmar om ett år. En av de viktigaste faktorerna för det under det kommande året tror jag är härligt träningssällskap som gör denna resa roligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *