Ironman Kalmar 2013

Igår var en av årets höjdpunkter. Kalmar Ironman. Och även om ingen av oss körde så var vi på plats. Ca 30 stycken klubbkompisar i NocOut lockade oss ner för att supporta och uppleva stämningen på plats.

Jag kom till starten 30 sekunder före startskottet med en mätt och sovande bebis i bärsele på magen. Simningen är svår att hänga med i som publik. Det är trångt och de tävlande simmar ju majoriteten av sträckan där man inte ser så bra som publik. Men mot slutet av simningen var det en sak man inte kunde ta miste på. En sak som snabbt spred sig bland åskådarna. Först in mot växlingen kom en tätklunga på kanske sex personer och allra först en simmare i röd badmössa. En kvinna. En brittiska. Jodie Swallow höll hög nivå hel dagen och sprang in som segrare i damklassen 25 minuter före Eva Nyström på andraplatsen. En totaltid på 8:54 och en elfteplats av alla tävlande. Imponerande.

Hur gick det i herrklassen och för alla NocOutare då? Jo om förra året var året med perfekta förhållanden där många sprang in på fina tider och tog med sig nya personbästa hem, då var detta ett år med besvikna tävlande efteråt. En relativt snabb simning följdes av en tuff cykelrunda på Öland. Såklart var det många som var nöjda också. Debutanter som tog sig i mål till exempel. Men överlag var det inte lika glada miner detta år som förra.

Pedro Gomez tog hem segern. Bästa svensk blev David Näsvik på en sjätteplats. Bästa NocOutare blev Fredrik Carlén på en 17:e plats och fjärde svensk. Han beskrev det efteråt som ett skitlopp på alla sätt utom placeringsmässigt.

Alla NocOutare var grymma och kämpade imponerande. Mattias Johansson kom in som tvåa i klubbfajten lite under 10 timmar ett par minuter före Mattias Thörnqvist. Värt att nämna är också Henry som var nöjd med sitt lopp och kämpade med ett leende på läpparna trots två punkteringar på cykeln. Lotta W var bästa tjej och kom in på grymma 10:44. En tid som var en förbättring av klubbrekordet med en halvtimma. Jens Lindström kämpade sig runt trots att han enligt rapporter kräktes 12(!!!) gånger under löpet. Misär men ett rejält pannben i mina ögon. Uffe B kom 6:a i sin åldersklass. Ett resultat som mycket väl kan innebära att han tar med sig coola frun Cattis till Hawaii i Oktober. Jag håller tummarna. Uni körde för andra året i rad och såg glad ut de gånger jag såg henne. I år hade hon sambon Petter med sig på startlinjen. Flera klubbkompisar körde för första gången och bara att ta sig runt är imponerande. Så Tor, Linus, Björn, Andreas, Daniel, Tobias och alla ni andra inte redan nämnda. Ni är starka, grymma och ger inspiration. Ni imponerar och är nu värda att njuta och ha en ordentlig återhämtning.

Dessutom är alla våra supportrar grymma. Vi var många som igår drog på oss våra röda kläder och hejade fram de tävlande. NocOutare eller ej. Igår fick alla våra hejarop. Den jag tar med mig i minnet är Lina G som efter en tuff cykelcrasch i våras igår tvingades stå vid sidan av. Hon hejade högst av alla. Frenetiskt skrikande verkade hon känna hälften av alla startande. Jag hoppas hon snart är tillbaka och kan stå på startlinjen nästa år.

20130818-084118.jpg
Gör er som är sugna till nästa år. Imorgon släpps platserna. Och de lär ta slut snabbt. Så bestäm er idag och ta chansen till en rejäl utmaning!!! Get in! Ironman Kalmar 2014!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *