Där här med att koppla av

Nu när jag tagit beslutet att koppla av mer så har jag samtidigt ställt mig frågan vad som är avkoppling för mig. Det finns säkert de som tycker att jag borde ligga hemma på soffan och läsa en bok och vila så mycket som möjligt. Men ni som känner mig vet att jag inte mår bäst då. Koppla av för mig innebär en kombination av att låta kroppen vila fysiskt, men samtidigt ha tid att göra saker som jag vill eller behöver göra. Beta av saker som gör mig stressade om de blir ogjorda. Saker som min själ mår bra av. En blandning mellan nödvändigheter och vård av det mentala. Bara ligga hemma på soffan kan göra mig irriterad och stel i kroppen. Så nu framåt så kommer jag försöka leva efter följande:

– Låta kroppen få mer fysisk vila än tidigare. Verkligen ge mig själv en stund på soffan varje dag! Jag älskar ju att läsa böcker så jag ska passa på att läsa extra mycket nu.

– Låta kroppen få fysisk aktivitet när den orkar med. Även om jag valt bort spinningpassen så kan jag simma och promenera. Och vattengympan.

– Se till att få saker på att-göra-listan gjorda. Det är avstressande. Men jag ska inte känna någon press. Beta av lite i taget och lämna de tunga sakerna till Daniel. En sak om dagen borde jag kunna stryka från listan utan större problem.

– Umgås med fina vänner. Jag behöver inte bjuda hem dem på 3-rättersmiddag bara för att vi ska umgås. Det är ok att bara koka te och snacka strunt i soffan. Och det börjar redan på torsdag då vi ska ut på stan och fika… Mys!

Hur stressar du ner? Vad är avkopplande för dig? Vad mår du bäst av att göra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *