Hemmgjord Lemon curd

Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är kost. Jag lever inte på något sätt extremt, men jag är ändå mån om vad jag äter. Det är en balansgång mellan att kunna njuta av godsaker och äta hälsosamt. Ibland är det enkelt och synonymt. Ibland är godsakerna inte optimalt hälsosamma. Men det finns bättre och sämre val. Något som jag under senare år har kommit att uppskatta mer och mer är att göra sakerna själv från grunden. Ju mer jag gjort detta, desto mer inser jag hur mycket tillsatser och onödigt socker man kan undvika genom att göra så. Jag älskar att baka fikabröd och även om det är socker i mycket av det jag bakar så slipper man transfetter, färgämnen och konserveringsmedel om man bakar själv.

En av de saker som är gott till mycket är lemoncurd. Jag använder det inte jätteofta, men när jag väl gör det har jag faktiskt köpt det. När jag fyllde år testade jag dock att göra egen. Så lätt det var och så goood den blev. Det ska mycket till om jag köper det igen kan jag lova. Bjuder på en bild på mig med växande mage också. Det börjar hända grejer.

lemoncurd

Recept
3 st citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor

Koka upp skalet från 3 citroner och saften från 2 citroner tillsammans med socker och smör. Sila sedan vätskan. Blanda maizena med saften från den tredje citronen. Rör ner i vätskan. Vispa ihop äggen och rör ner. Sjud tills krämen har tjocknat. Häll över i ren skål och låt svalna. (Recceptet är från A piece of Cake av Leila Lindholm)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *