Paris marathon

Snart en vecka sedan vi kom hem från Paris och inte ett blogginlägg. Det har varit full rulle hela veckan som gått. Hur som helst tänkte jag sammanfatta Paris lite kort.

14 NocOutare stod på startlinjen. Alla var laddade, men uppladdningen var varierad. Vissa har en skadefri försäsong bakom sig, medan andra har kämpat med krämpor. Målen var satta efter respektive förutsättningar. Det var en ganska kall morgon och det velades länge med klädvalen. Det visade sig att det skulle bli en fin dag med strålande sol, så mycket kläder åkte av längs vägen.

Erik D slog sitt eget klubbrekord med en tid på 2:48. Han såg länge ut att komma ner mot 2:43, men tappade lite sista milen. Hur som helst så var det en grym prestation. Min Daniel hade 3:10 som sitt mål, men med känningar i en fot och en orolig start på Parisvistelsen så bestämde han sig inte förrän morgonen innan loppet för att verkligen starta. Så hans 3:12 är grymma och visar att han med rätt uppladdning och träning kan ta sig ner mot 3 timmar redan i år. Med sig hem tar han erfarenhet och indikationer på vad han behöver träna mer på för att nå dit han vill.

NocOutarna radade upp fina prestationer och alla 14 kom in under 4 timmar. Ta till exempel Karin, som på grund av skador enbart kunnat springa ca 5-6 timmar de senaste 3 månaderna. Efter att ha tagit sig i mål på grymma 3:38 kallas hon numera Crosstrainer-Karin, eftersom det är crosstrainern som tagit henne till den formen hon faktiskt hade på maran. Det och en massa pannben skulle jag säga. Lotta W gjorde sin första mara i Paris. Hon visade med all säkerhet att hon är en utmanare till klubbrekordet.

De ska bli spännande att se hur alla dessa klubbkompisar tar med sig denna erfarenhet och utvecklar den för att bli ännu bättre på distansen. Jag tror alla som var med kommer vilja springa fler maror. Det pratades vid middagen dagen efter redan om nästa års resa.

Bilderna ligger på kameran fortfarande. Det kommer en bildkavalkad lite senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *