Chokladbollar nyttigare style

Sedan 1 januari i år har ju min Daniel kört en utmaning utan socker, godis, läsk, chips, glass och alkohol. Hemma har det bannlysts helt i princip. Jag har fikat på jobbet och ätit efterrätt om vi bjudits på det på jobbet. Men inte mer än så i princip. Under denna tid har det dock varit lite festligheter och för att Daniel inte alltis ska behöva sitta och titta på när vi andra fikar så har jag försökt baka lite alternativa saker till honom. En av favoriterna hos båda oss har varit chokladbollarna som Becca tipsade om för ett tag sedan.

Chokladbollar

Recept
100 g kärnfria dadlar
2 msk koksfett
1-2 msk kakao
0,5 dl havregryn
2 msk vatten
Lite snabbkaffepulver/starkt kaffe (jag tog inget av det)
Kokos att rulla bollarna i

Mixa allt i matberedare. Rulla till bollar och rulla i kokos. Går utmärkt att frysa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *