Dags att göra lite förändringar

Det har visst blivit en ”omedveten” paus från bloggen. Jag har varit trött och haft en massa annat att styra med helt enkelt. Men jag är här och jag mår fint. Magen växer. Jag börjar bli en aning begränsad. Jag borde träna lite mer än jag gör. Samtidigt behöver jag lära mig att varva ner och säga nej till saker. Jag kan inte hinna med allt och ibland mår min kropp kanske bättre av att ligga på soffan med en bok. Jag ska försöka hitta ett upplägg framöver där jag tänker mer på bara mig själv och att jag ska må bra. Dels mer vilotid med kvalitet. Att verkligen ta hand om kroppen och ge den bästa förutsättningar för det som komma skall. Jag ska försöka lägga in mer kvalitetstid med massa fina vänner också. De ger energi och glädje. Det är värdefullt och det ska man vårda ömt.

Min aktiva tid, den pigga tiden på dagen, kommer i första hand delas mellan jobbet, träning och förberedelser hemma. Jag ska försöka att engagera mig i andra saker så lite som möjligt. Jag tycker ju om det, men just nu måste jag nog säga nej lite. Dels kommer jag snart börja överlämningen till efterträdare på jobbet. Dels så behöver min kropp lite mer regelbunden träning. Jag känner direkt att det kryper i kroppen när jag inte får träna. I takt med att kroppen behöver mer och mer vila så behöver jag minska annan tid med något och då får det bli andra engagemang helt enkelt. Därför känns det skönt att vi styrde av en träningshelg i maj bland annat. Inte för att jag skulle tränat så mycket kanske, men nu kan jag vara hemma och ta hand om mig istället.

20121117-075429.jpg

Och för att det inte bara ska bli ord här på bloggen inleder jag detta direkt. Idag blir det spinning på lunchen. Efter jobbet blir det ärenden med finaste sambon. Vi har lite att fixa med och det är skönt att få det gjort. Roligare att göra det tillsammans och då får man passa på när han har vilodag.

På fredag åker vi dessutom till Paris. På söndag ska jag heja på Daniel och flera andra vänner i klubben som springer Paris Marathon. Det ska bli skönt att komma iväg och jag hoppas våren har kommit till Paris då.

0 reaktion på “Dags att göra lite förändringar

  1. Det där med prioriteringar, och att faktiskt prioritera vila, tycker jag är det svåraste. Jag är så van att vara den som fixar saker och känner mig fortfarande lite som att jag ”slösar bort” tiden om jag ligger på soffan. Fast det egentligen just nu är en riktigt bra investering i mig själv och det som komma skall att göra just det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *