Magstatus för spinning

I fredags valde jag att gå på ett spinningpass som deltagare för att testa hur magen känns. Jag har missat mina pass de två senaste veckorna och när jag körde NocOut-spinningen för ett par veckor sedan så valde jag att kliva av för att det inte kändes bra. Därför ville jag kolla lite status innan jag sätter mig som instruktör nästa gång.

20120918-062006.jpg

Det är just nu extremt viktigt för mig att verkligen känna av hur magen och parveln som lever där inne mår och känns. Inte så konstigt kanske. Vissa klarar av att träna hårt och länge. Andra får tidigt dra ner mycket på träningen. Jag tror att jag ligger någonstans mitt emellan. Jag tror också att jag är på väg in i en fas där all träning inte längre kommer kännas ok. Jag har ju fram tills nu kunnat göra det mesta jag vill. Så nu måste jag vara lyhörd. Bättre att satsa på de delar som faktiskt känns bra.

I fredags kändes det bra. Det var bara när jag stått upp en stund som magen började spänna och bli hård som en boll. Direkt när jag satte mig ner blev det bättre. Så jag satt ner under resten av passet helt enkelt. Det var ett intervallpass och jag vill ju inte direkt pressa upp pulsen till de nivåerna jag brukar. Jag körde utan pulsband och mitt mål var att under intervallerna helt enkelt öka intensiteten, men samtidigt ha det under kontroll. Inte ta ut mig till utmattning. Det gick riktigt bra. Jag var svettig med inte utmattad efteråt. Magen mådde bra och jag strålade som en sol. Att jag ändå tagit i bra fick jag ett kvitto på under kvällen. När klockan var sju hade jag kunnat somna som en stock i soffan hemma hos min syster.

Målet är att köra på med de egna passen fram till påsk, sen kanske det blir så att jag lämnar över taktpinnen till någon annan. Dock finns det en stor chans att jag kommer och hälsar på under passen eftersom den tiden passar mig bra.

I övrigt hoppas jag att kan kanske hinner med några kortare turer på min svarta skönhet innan magen börjar ta emot. Jag längtar efter att cykla ute. Dock kommer det nog bli några turer ensam eller med sällskap som kan hålla mitt tempo.

Den här kompisen kommer bli välanvänd under nästa år.

Den här kompisen kommer bli välanvänd under nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *