100-dagarsutmaning lite vid sidan av

Min sambo har snart betat av 41:a dagen av en 100-dagarsutmaning. Han ska köra 100 dagar utan alkohol, chips, läsk, godis, kakor, glass och alla andra sötsaker. Inga efterrätter. Inget lördagsgodis. Inget fika. Frukt är okej. Men det raffinerade sockret ska bort. Han gör det dels för att han vill tappa några kilon inför sin kommande mara och för att han är en godisjunkie utan dess like ibland.

Hur går det då? Jo det går hur bra som helst tycker jag. Jag som vet hur det sett ut periodvis innan kan inte vara annat än imponerad. När alla andra fikar, tar ett glas vin eller äter godis står han starkt emot. Inte en ruta mörk choklad. Inte en lättöl. Inte lightläsk. Knappt ens man får söta något med honung.

Jag försöker stötta honom genom att inte äta/dricka något av detta här hemma heller. Jag vill inte fresta. Vi lagar hälsosam mat. Men sitter vi ett gäng och det bjuds på efterrätt har jag tagit en bit. Och på tisdag ska jag äta semla på jobbet. Men jag försöker hålla mig ifrån onyttigheterna lite jag också.

Som pricken över i:et påbörjade han efter middagen igår kväll en 24-timmars fasta. När han var klar med den idag fick han en riktig söndagsmiddag. Porterstek med sås, sallad, broccoli och potatis. Jag hade faktiskt även gjort en efterrätt. ’Sockerfri’ annanspaj med vispad grädde. 2 msk kokossocker var enda sötningen i pajen. Inget vetemjöl heller utan kokosmjöl. Den blev riktigt god. Kameran hann jag inte ta fram. Recept kan ni få en annan dag 🙂

Nu ska vi sova och ladda inför veckan som kommer. God natt på er!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *