Middag med asiatisk touch

Min fina vän Ingrid skickade över ett gott recept som jag ätit hos henne en gång. Igår premiärlagades det hemma. Med lite modifikation så klart.

Det blev glasnudelsallad med massa grönsaker och räkor frästa i chili och vitlök. Hur gott som helst. Det var så man längtade till matlådan idag.

20130129-132316.jpg

Jag stekte som sagt räkorna i olivolja, chili och vitlök. Sen wokade jag upp morötter, vitkål, paprika, sockerärtor och salladslök så att de var varma men krispiga och hällde i en skål. Sedan kokade jag glasnudlarna och blandade med grönsaker och räkor. Över det hällde jag en marinad med risvinäger, ljus japansk soja, sesamolja, färskpressad lime och lite sweet chilisås. Sist lite cashewnötter på. Inte sista gången den rätten lagas hemma vill jag lova.

Jag gillar att glasnudlar inte innehåller vetemjöl utan mungbönsmjöl. Ett paket innehåller 100g och för oss räckte det till 4 portioner eftersom vi fokuserade på mycket grönsaker, särskilt mycket vitkål. Ganska lite kolhydrater för en måltid i alla fall. Nu äter vi absolut inte lchf, men håller nere på kolhydraterna ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *