Coreträning

Innan jul gick jag en internutbildning för core och efter jul gick jag fortsättningen med coreboll. Jag tycker det är viktigt att på något sätt få in bra coreträning i sin träning. En stark core har man igen i så mycket, inte bara träningsmässigt. En stark core förebygger till exempel trötta ryggar vid stillasittande arbete. Man får bättre hållning, blir starkare och klarar många vardagssysslor mycket bättre. Dessutom förebygger man mycket skador både i vardagen och på det idrottsliga planet. Man får dessutom en kropp som starkare och bättre klarar av att utöva i princip alla idrotter. Man får en bättre löpteknik, blir starkare på cykeln, starkare i vattnet och så vidare.

Blodomloppet8

Jag kan själv bli mycket mycket bättre på att få in coreträningen i min egen träning. Genom ta steget mot att bli coreinstruktör tvingar jag mig själv till detta. Jag kan som instruktör inte vara svag på de bitarna jag ska instruerar i. Under våren ska jag vicka och inte ha några egna pass på schemat. Men jag har gjort ett pass som jag håller på och filar på. Det har jag tänkt träna regelbundet här hemma i vardagsrummet för att stärka upp mig själv.

Är du bra på att få in coreträningen i din vardag? Vad tränar du för typ av coreträning?

0 reaktion på “Coreträning

  1. Inbiten pass kille som jag är så kör jag core minst ett pass i veckan och mage, bröst rygg efter varje pass i övriga veckan … Ryggen behöver det

    • När men vad typiskt. Jag var anmäld, men fick boka av. Var tvungen att jobba nere på stan så hinner inte dit. Vi får väl se om jag får någon möjlighet att vicka snart 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *