Utmärkelser

Uppmärksamhet är roligt och energigivande. Ibland kommer den även helt överraskande. Förra söndagen hade vi glöggkväll med NocOut. Många härliga människor hade samlats för att dricka glögg och äta pepparkakor och lussebullar. Året som varit gicks igenom och lite av det som väntar nästa år presenterades. Det märks att vi är en klubb på framfart. Vi utvecklas, växer och formar verksamheten efter medlemmars önskemål och behov. Mycket spännande är på gång. Vissa saker officiella, andra inte riktigt än.

Mitt i allt detta härliga, med fina klubbkompisar, skumtomtar, skratt och träningssnack så blev jag och 5 andra uppmärksammade med ett pris. Jag kan inte komma ihåg att det hade något namn. Men syftet var att uppmärksamma och lyfta fram personer som på ett eller annat sätt kämpar, utvecklas, visar framfötterna, inspirerar och engagerar utan att för den sakens skulle stå pallen i vart och varannat KM.

Att bli uppmärksammad för att man är sig själv och för att man gör saker som man tycker om att göra är en stor bonus. Det betyder ju att andra uppskattar den man är och det man gör. Att jag i somras drog igång gruppen Ironman 2014 är en del i detta och vi är ca 30 stycken i gruppen nu. Den ökar sakta men säkert och min förhoppning är att hälften av de som är med i gruppen faktiskt står på startlinjen 2014. Om ni blir nyfikna när ni läser detta är ni välkomna att höra av er så ska jag berätta mer. Jag är dock inte den enda som driver denna grupp framåt. Alla fantastiska medlemmar bidrar med sin energi och peppar till träning. Tillsammans är vi starka.

Det finns många personer som lägger ner mycket tid i klubben och som får den så bra som den verkligen är. Det är styrelsen och sektionsansvariga med även ”vanliga” medlemmar som drar ihop spontana, roliga, varierande och annorlunda träningspass. En kort inbjudan på facebook kan snabbt bli ett träningspass med 10 deltagare. Som Håkan sade i en intervju (som jag länkar till nedan) så blir det bra när alla lägger ner tid och energi på just det man kan. När en förening byggs upp av engagerande medlemmar som aktivt bidrar så får alla något tillbaka. Jag gör det jag är bra på och bidrar med det jag kan. Tillbaka får jag andra medlemmars kunskap, t ex i form av ett grymt löpträningsupplägg, arrangerade triathlonträningar, cykeldistansträning, fester och mycket mycket mer.

En av dessa eldsjälar uppmärksammades extra på glöggkvällen. Helt välförtjänt blev Håkan Wettergren utsedd till Årets NocOutare 2012. Det är han som ligger bakom vår grymma utveckling när det gäller löpningen i år. Han har definitivt en del av äran i att jag i september äntligen tog mig under 50 minuter på milen igen. Även om det som han själv brukar säga ”ska göras också” kan jag inte komma ifrån att det upplägg med intervaller som han har serverat oss med under året är en bidragande orsak till utvecklingen. Jag vill också ge en del i detta till alla härliga människor som dyker upp på intervallerna. Om det inte varit för dem skulle man inte ha tagit sig dit varje vecka. Så att Håkan tog hem titeln Årets NocOutare är inte överraskning för någon. Mer överraskande var nog att jag var en av tre nominerade. Där blev jag glad men förvånad.

Håkan

Så med detta vill jag säga ett stort grattis till bästa löptränaren Håkan. Och tack till alla er som gratulerat och visat uppskattning för min utmärkelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *