Vinterträning och julemys

Julen är verkligen på intågande. Nästan redan här. Jag gillar det. Och jag har bestämt mig för att inte vara det minsta stressad i år. Inga känslor av saker jag bara måste göra. Mer saker jag vill göra om jag hinner. Jag har bestämt mig för att planera lite bättre. Inte spara saker till sista sekund. Första julgardinerna och första adventsljusstaken har jag satt upp och mer blir det ikväll. Lite julgodis ska bakas till helgen och lussebullarna ska hinnas med någon gång. Spelar inte så stor roll när egentligen.

Idag är det minusgrader och igår kom den första snön. Det innebär en känsla av vinterträning på riktigt. Att ta sig ut på joggingturer när is och snö knastrar under fötterna. Man fryser när man springer iväg och svettas när man kommer hem med rosiga kinder och rinnande näsa. Jag älskar de där passen. När underlaget är lite osäkert faller det sig naturligt att vara lite mer försiktig och dra ner på tempot. Det blir mer turer på bara känsla och njutning. Promenader en solig vinterdag när snön knarrar är fantastiska, så flera sådana planerar jag att hinna med.

En annan typ av vinterträning är innomhusträning. Likväl som jag uppskattar löpturer i vinterkylan älskar jag att köra pass på gymmet under denna tid på året. Det är skönt att vara inne och svettas med mörkret och snön utanför. Jag önskar att jag hade hunnit med att gå runt på lite fler pass under hösten, men det har mest blivit spinning och core. Det är den viktigaste träningen för mig just nu med tanke på mitt mål 2014. Men vi får se vad vintern kan erbjuda i variation.

Vad har ni för favorit på träningsfronten så här i vintertider?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *