Nya utmaningar

Som många av er vet så har jag under denna höst tagit steget att bli spinninginstruktör. Det har varit otroligt roligt och utmanande. Jag lär mig nya saker varje gång. Försöker ta till mig av åsikter och tips. Jag försöker utvecklas till att hela tiden bli bättre.

Nu har steget kommit till att ta tag i nästa utmaning. Nämligen core. På måndag är det första delen av utbildningen. Mycket av bra grundträning ligger i coren. En stark core har man nytta av i de flesta lägen. Jag har försökt träna core regelbundet i ett par månaders tid nu. Tidigare blev det mest när tillfälle ges. Jag har gått på ett pass i veckan. Jag tänkte att jag nu framöver även ska lägga till en halvtimmas pass hemma. Då kan jag leta upp nya övningar, testa nya idéer till mina kommande pass samtidigt som jag faktiskt får träningen själv. Det ska bli otroligt spännande och roligt.

Jag har en hatövning som jag just nu måste lära mig att hantera, det vet jag. Allas vår kära plankan. Vi är inte riktigt överrens än, men jag är ändå en bit på väg. Ska jag kunna instruera måste jag vara kompis med plankan i alla fall lite grann. För mig är det också viktigt att core inte bara blir situps, rygglyft och planka som jag har varit med om på så många pass på mina tidigare gym. När jag gått på pass de senaste månaderna har jag fått så många bra övningar som är så mycket roligare. Variation är bra.

Så efter jul kanske ni kan besöka mig på ett corepass på Campushallen om ni har tur 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *