November

Igår klev vi in i November. Många tycker det är en tung och grå månad. En tråkig månad. Men jag gillar den. Visst att vädret ofta har en hel del att önska. Men som vanligt försöker jag fokusera på det positiva. Julälskare som jag är börjar jag längta och planera lite för julen. Jag älskar tiden från advent fram till julafton. Att mysa. Pynta. Dricka glögg. Baka julgodis. Julbordet är inte så viktigt. Men risgrynsgröten och skinkmackan med senap är helig. Mys med vänner. Drömmen om en vit jul.

Däremot gillar jag inte julstressen. Så i år är jag nästan klar med komplettering av advents- och julpynt redan. Jag har börjat med julklapparna och tänkte göra färdigt det snabbt. Så kan jag hålla mig borta från affärerna i december sedan.

Att leva avstressad är viktigt för mig. Det är en del i ett hälsosamt liv. Jag kan lätt stressa upp mig. Men jag försöker undvika det. Träning hjälper mig att stressa ner. Eller jag blir effektivare och kan hantera livet bättre. Så stresskänslorna håller sig borta.

Hur känner ni inför julen? Mys eller bara stress?

Hur gör ni för att hantera stress?

0 reaktion på “November

  1. Jag gillar också november. Och Fy för julstress. Jag undviker den i bästa möjliga mån.

    Träning är A och O för att hålla en bra balans. För att undvika negativstress försöker jag annars prioritera i den mån det går. Brukar bestämma att jag inte sitter framför skärmen precis innan jag ska sova. Det finns ingen anledning att fundera över jobb när man har flera timmars sömn inbokad i kalendern.

    Inte låta påverkas av andra människor och deras hets kring saker och ting. Jag får en känsla av att många glömmer bort vad som är viktigt för just dem.

    Ha en fin helg Ida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *