Tid för återhämtning

Det är detta med livet, motivationen, balansen, välmående och planering. Balansen mellan struktur och att ta dagen som den kommer. Lyssna på kroppen utan att bli lat. Utmana sig själv utan att slita och stressa.

Jag har senaste veckan knappt tränat alls. Jag har gjort andra saker. Saker som jag inte haft en chans att hinna med under månaderna fram till förra veckan. Månader fulla av träning. Jag vet att jag egentligen borde hänga i med träningen ett tag till. Jag vet att det framåt kommer komma perioder där jag måste avstå träningen helt eller delvis på grund av olika anledningar. Men jag är ju inte där nu. Så jag skulle ju kunna träna på. Men jag gör det inte och jag mår bra ändå. Jag pysslar och fixar hemma. Träffar vänner som jag inte träffar så genom träningen så mycket. Vi har vinterbonat trädgården. Städat förrådet. Umågåtts med min familj. Läst en bok. Gått en pulsutbildning. Umgåtts med sambon.

Även om det var tänkt att det bara skulle bli ett par vilodagar extra förra veckan, så känns det bra att ge kroppen extra återhämtning. Jag har inte det minsta dåligt samvete över det, som jag kan ha ibland när det blir för mycket vila. Det kanske är min själ mer än kroppen som behöver det. Tanken är ändå att försöka komma igång i helgen igen. Ta mig till simhallen och köra ett pass. Det längtar jag lite efter. Suget och orken börjar komma tillbaka och jag börja längta.

Tror att jag njutar av träningsvilan lite extra för att det är slut på lopp för säsongen för min del nu. Jag samlar energi för att påbörja en vinter med uppbyggnad. För att klara av de utmaningar som väntar under nästa år. Samtidigt som jag vill hålla mig skadefri.

Hur har ni det med extra återhämtningsperioder? Tar ni dem? Behöver ni dem? Har ni något spännande kvar innan vintern kommer och omfamnar oss?

0 reaktion på “Tid för återhämtning

  1. Återhämtningsperioderna tar sig själva automatiskt oftast, känns det som 🙂 Har en för tillfället och liksom du tillåter jag mig att inte ha dåligt samvete för det. Man måste ju vara redo för vintern, som är bästa årstiden för mig. Längdskidor!

  2. Jag bestämde mig för en träningsfri vecka för ett tag sedan, mest för att jag tyckte det gick på slentrian och jag ville ge mig själv möjlighet att längta efter träningen. Nu känner jag mig extra laddad efter träningsveckan i Portugal och kommer nog att köra på med mycket träning ett tag framöver.

  3. För personer som oss (som tycker om träning och inte tappar bort den pga en vilovecka) tror jag det bara gör gott att ta en vecka då och då, där vi rår om själen. Den är minst lika viktig. Inte för att det ena tar ut det andra, men ibland är det svårt att hinna med allt. Och en veckas vila kan göra susen för motivationen och träningslängtan. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *