Energitjuvar

Träning, blogg, jobb, hemmet, livet… Mycket är det som ska ha sin del av min tid. Insåg nu att det gått ett par dagar utan att jag bloggat. Ibland är det skönt att kunna släppa några av de bollar man har i luften hela tiden och bara koncentrera sig på vissa. I tisdags efter jobbet var jag trött längtade bara hem till huset, soffan och till världens bästa Daniel. Väl hemma bakade jag muffins och lagade mat som vi kröp upp i soffan och gottade oss med. Energi för själen. Det är viktigt för mig att kunna koppla bort och inte känna sig stressad över det. En sak som jag kommit ifrån efter semester är läsa böcker. Jag måste ta mig tid till det igen. Det är avkopplande och avstressande.

Det handlar om balans i tillvaron. Att kunna fokusera på det som är viktigt och släppa vissa saker ibland. Vissa aktiviteter eller människor tar ibland mer energi än de ger. Då måste man våga släppa taget ett tag. Eller beta av uppgiften snabbt som möjligt och bli av med den så den inte ligger där och kräver energi bara man tänker på den. Energitjuvarna gillar jag inte. För mig har energitjuvarna nu ett tag varit vissa uppgifter på jobbet och att min kalender varit proppfull samtidigt som jag kännt att det funnits andra saker jag velat göra mer. Men nu är den perioden snart förbi. Jag börjar komma ifatt. Jag hinner ta hela kvällar utan måsten.

Vad har ni för energitjuvar i er tillvaro och hur hanterar ni dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *