Anatomiutbildning och träningsfri tid

Helgen som var har jag inte haft så mycket fokus på vare sig min egen träning eller bloggen. Jag ganska sliten efter KM i torsdags och i lördags verkligen kröp det i kroppen. Så det planerade halvlånga löppasset i helgen planerade jag snabbt bort. Jag vill att min kropp och min träningsplan ska hålla långsiktigt. Då gäller det att vara smart, känna efter och vara noga med vila. Sen är det klart att man kan utmana kroppen ibland. Men med tanke på min kommande helg så behöver jag vara utvilad och pigg.

Det jag har gjort i helgen är att gå en intern anatomiutbildning på Campushallen. Johannes som är sjukgymnast och även en klubbkamrat i NocOut höll den för 8 stycken nya och halvnya instruktörer. Jag tycker utbildningen var bra. Den var grundläggande och tog upp lite av varje. Inom vissa bitar hade jag ganska bra koll sedan innan. Inom andra bitar var det helt nytt. Men den gav bra reflektioner och funderingar. Inom vissa områden även en vilja att fördjupa mig.

Vissa av sakerna som togs upp kommer jag nog skriva mer om på bloggen framöver. Jag ska läsa in mig lite mer bara. Ett viktigt ämne som vi avslutade med var överträning. Och en punkt som jag tog fasta på direkt är att man ska se till att ha något vid sidan om träningen. Något där man släpper alla tankar och krav på den idrottsliga prestationen. Något man kan falla tillbaka på om man t ex blir skadad. För mig är böcker en härlig tillflykt. Jag ska bli bättre på att läsa igen. Men det jag gjorde igår var att ta mig ytterligaren en vilodag och fixa lite fint hemma istället. I helgen fick vårt hem sig en uppdatering när det gäller blommor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *