Hösten omfamnar oss

Hösten har slagit sina armar om oss. Svalare vindar biter i kinderna på morgonen. Solen värmer ansiktet på eftermiddagen. Trädens färger skiftar från grönt till rött och guld. Naturens storslagenhet uppfyller mig på ett annorlunda sätt än sommaren. Jag tycker om den klara och friska luften. En luft som man andas in full av syre och energi. I trädgården och skogen finns godsaker att skörda.

Vackra soliga höstdagar med frisk och klar luft kan man få de mest fantastiska löpturer. Då ska man passa på att ge sig ut på långpass och njuta av det vackra land vi lever i. Regniga dagar kan man stanna inne och mysa. Laga god mat, dricka en kopp te, pyssla, läsa en bok, baka eller umgås med vänner. På hösten kommer även suget efter inneträningen tillbaka. Det är skönt att sätta sig på spinningcykeln och svettas eller nöta längder i bassängen.

För vissa personer kommer nu den period på året som är värst. Vintern är på ingång och mörkret slår sina klor om oss mer och mer. Det är mörkt när vi åker till jobbet och mörkt när vi slutar. För egen del så försöker jag uppskatta varje årstid för det den har att erbjuda. Allra mest uppskattar jag de veckor som är förändringens tid. När sommar övergår till höst, höst till vinter, vinter till vår eller vår till sommar. Man riktigt känner hur naturen genomgår förändring. Det känns levande. Jag känner förväntan. Som att livet går framåt och vidare. Jag hittar styrka att lämna gammalt bakom mig och ta nya tag.

Vad tycker du om hösten?

0 reaktion på “Hösten omfamnar oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *