Backpass med gollumgång

Igår var det dags för det sista back-passet för säsongen i NocOut’s regi. Vi har varit bortskämda med fint väder men igår märktes det att hösten är intågande på allvar. Det hade regnat lite innan och vi fick lite duggregn under tiden.

Vi inledde med ca 2,5 km uppvärmning tillsammans. Jag hamnar alltid på efterkälken här eftersom jag väljer att värma upp i mitt eget uppvärmningstempo. Många av de starkare löparna har ett betydliggt högre tempo här än vad som är lämpligt för mig under uppvärmningen. Men det finns alltid någon att springa och prata med. Igår kände jag mig trött och lite matt i kroppen på eftermiddagen. Inget ont i halsen eller andra tecken på förkylning. Så tanken var att ändå springa men lyssna på kroppen.

Efter uppvärmningen tog vi oss an vår intervallslinga som vi även kört de andra gångerna. Åt ena hållet är det en lite flackare men längre backe som sedan övergår till en ganska brant nedförsbacke. Åt andra hållet blir denna slinga då en brant uppförsbacke som blir lite flackare innan en hyfsat utförslöpning väntar. Igår körde vi 3 eller 4 varv åt båda håll beroende på hur vi kände oss. Jag kände mig lite matt i benen. Men huvudet ville ändå köra på. Det kändes nog som att jag kom upp i närheten av min vanliga fart och jag tog mig runt alla 2*4 varven utan större problem. Efter intervallslingan var det dags för styrkeövningar i den branta pulkabacken. 4 gånger skulle vi uppför. Första gången en vanlig rush, sedan ”gollum-style”, därefter baklängeslöp för att avslutas med ”baklänges krabbgång”. Som om inte det vore nog avslutades passet med 4 max-rusher uppför. Sedan fick vi äntligen jogga ner.

Sammanfattningsvis var det ett av de bättre backpassen för min del. Ett pass där jag verkligen kunde ta i ordentligt utifrån mina förutsättningar. En annan slutsats är att mina nya trailskor inte kunde ha kommit lägligare. De som hade vanliga löparskor gled omkring i leran. Vi som hade trailskor tog oss upp lite lättare. grymt med sådant fäste. Skorna var fantastiskt sköna. En bra investering. På lördag för de bekänna färg igen. Då ska jag nämligen göra orienteringscomeback. Det ska bli spännande och roligt…

Nästan som gollum. Från Blodomloppet i våras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *