Inspiration

Redan igår skrev jag att jag älskar att inspirera andra. Att utmana andra att göra saker som jag vet att de skulle må bättre av. Även att pusha vissa redan träningsgalna personer i min omgivning att göra saker som de kanske inte skulle gjort annars.

I våras började en liten plan sättas i verket. En dröm som jag kanske tvekat lite inför, men ändå hoppats på. Ironman 2014. Alexandra var inte sen att hoppa på. I somras utvidgade jag planen och fick med några tjejer till. Nu är bollen i rullning ordentligt. Platserna till Kalmar Ironman 2013 har precis sålt slut och samtidigt pratar fler och fler om att 2014 kanske inte är helt omrimligt. Det är ingen tjejgrej. Flera killar har antagit utmaningen och vi kommer vara en stor grupp med NocOut-kläder som står på startlinjen i Kalmar 2014. Vi kommer rocka där nere. Vi kommer få uppleva den magiska känslan från en fantastisk publik som ger energi och hjälper deltagarna framåt. Ingen kommer ångra att de gjorde det.

Osäkerheten är fortfarande stor hos vissa. De tror inte de kommer klara det. Men jag vet att de kan det. Börjar man förbereda sig nu är man ute i god tid. Man får se till att få koll på de tre grenarna så snart som möjligt. Sen är det bara att nöta. Tiden kommer inte vara det viktigaste för många av oss. Prestationen och upplevelsen kommer vara det.

Varför gör jag detta då? Varför drar jag igång en sådan här grej? Jag älskar utmaningar själv. Men det är roligare om man är flera som kämpar tillsammans. Det är roligare på vägen. Detta kommer innebära många träningstimmar. Dessutom är det fantastiskt att dela den här prestationen och upplevelsen med andra. Om det nu är fler som har som dröm att göra en Ironman en gång i livet. Varför kan inte alla då hjälpas åt, peppa och svettas igenom det tillsammans?

En sak till som driver mig är att se till att människor runt omkring mig är hälsosamma. Inte så att jag går runt och predikar. Men jag märker ganska snabbt om de vill bli peppade. Nu är det ju så att många av de jag känner och träffar nu tränar mycket redan. Då kommer det upp sådana här lite mer galna saker. Man kan alltid utmanas att prestera lite extra. Jag gillar att fixa, dona, utmana och ordna saker. Jag bara är sådan. Ni som nyss lärt känna mig: vänj er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *