Löpskolning och formtoppning

Idag var det dags för intervallträning på Folkungavallen som vanligt en torsdag. Vädret var ostadigare än vanligt men ändå slog vi deltagarrekord med ca 70 personer.

Idag var det ett lite annorlunda upplägg. På lördag är det Kraftloppet och NocOut ställer upp med 9 lag!!! Det blir ca 90 personer. Tror ni det kommer vara mycket rött i Finspångsskogarna på lördag? Jag missar årets händelse med efterföljande fest. Men jag ska på andra roliga äventyr.

Idag hade vi först löpskolning med Alle. Han förklarade att vikten av och nyttan med detta inslag i löpträningen är att förbättra sin löpning. Man får ett mer ekonomiskt löpsteg på sikt och även löpstyrkan byggs. Alle pratade bland annat om kickar, armpendling och kontakttid och gav oss några övningar som vi körde. Han sade att det är bra om man kör ca 10 minuter löpskolning efter ett kvalitétspass i veckan. Jag ska försöka bli bättre på det. Jag får ju rörlighetsträning när jag kör Myrtle men jag borde göra det oftare.

20120823-225956.jpg
Efter Alle pratade Fredrik om hur man lägger upp träningen innan tävling. Han berättade hur han själv gjorde inför Ironman och vilken känsla man ska försöka frambringa med de sista passen. Minskad mängd med bibehållen kvalité ska man köra enligt Fredrik. Eftersom man går ner i tid behöver man inte äta mer. Man kan äta som man brukar.

Vi fick även köra ett toppa formen-pass som kan köras dagen före lopp. I 10 minuter sprang vi lugn fart och skulle känna oss som stolta djur på savannen. Därefter gjorde vi 4 stycken fartökningar på 150 m (med 250 m jogg emellan) där vi satte ihop två av löpskolningsövningarna. Skipping och kickar kombinerat.

20120823-230624.jpg

Riktigt bra pass som fick mig taggad på att försöka då in det själv i träningen.

0 reaktion på “Löpskolning och formtoppning

  1. Pingback: Toppa-formen-pass | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *