Ironman Kalmar – Magnus Johansson

Magnus Johansson är en av NocOuts elitsatsande triathleter. Han bor i Falun och är en av de medlemmar som jag fortfarande inte haft äran att träffa. Magnus körde en IM-tävling i Regensburg i juni och tog tog då en av de eftertraktade platserna till det mytomspunna Kona på Hawaii som går av stapeln senare i år. Vi håller alla tummar vi har för att det ska gå bra för Magnus där.

Bilderna långade från Magnus hemsida och NocOut.se

Vad har du för känsla inför lördag?
En spänd och lite nervös känsla, men det ska bli väldigt roligt.

Hur har du laddat med kost och träning den senaste veckan?
Jag käkar i princip som vanligt. Jag försöker dock smyga in några fler mellanmål och på onsdag och torsdag kör jag lite extra stora portioner.

Jag körde ett lite hårdare block tor-lör. Vilade i söndags. I måndags badade ca 1500m. Tisdag: morgonsim 4200m med huvudserien 30x100m, 5,5 mil cykel med 4x10min intervall i ironman pace samt 5km lätt löpning. Onsdag (resdag) enbart en kort kvällsjogg. Torsdag: morgonsim och sen lite cykel med några intervaller i tävlingsfart. Fredag: Lätt sim på morgonen.

Vad ser du mest fram emot på lördag?
Att springa ut på löpningen med pigga ben.

Vad tror du kommer bli värst?
Jag hoppas att inget kommer bli värst.

Vad är målet med dagen?
Att köra ett bra lopp i en hård och jämn fart.

Har du något tidsmål?
Nej

Vilken är din bästa respektive sämsta gren?
Simningen är min absolut sämsta gren och löpningen den bästa.

Hur länge har du tränat inför Kalmar?
Inför denna säsong började jag träna i september, men specifikt för Kalmar började jag träna när jag återhämtat mig efter Ironman Regensburg den 17:e Juni.

Vem tror du vinner SM?
Om Djurback håller ihop så är det ingen svensk som slår honom.

Från Rikard kom frågan om vilken placering och sluttid tror du att du får på IM?
Min placering kommer antagligen vara mellan 1-100 på SM och min tid kan vara allt mellan 8.30-13 timmar. Så mycket spelar in och massor kan hända, så det är omöjligt att säga. Stämmer allt för mig och det inte gör det för många andra så kan det räcka långt. Men om det inte stämmer till 100% för mig och många andra har en bra dag så ska jag kanske vara glad om jag kommer topp 100.

Magnus fick ställa vilken fråga han ville till Fredrik ’Mr Biceps’ Carlén:
Vem/vilka vill du absolut inte springa axel mot axel med vid 30km in på löpningen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *