Ironman Kalmar – Jonas Bergkvist

Jonas Bergkvist är definitivt en av NocOuts främsta triathleter med siktet inställt på Hawaii. Han var nära i Regensburg och siktar nu på att säkra platsen i Kalmar imorgon. Han bor och tränar i Falun tillsammans med kompisen Magnus Johansson. Jag har aldrig träffat honom, men eftersom NocOuts grymma trisuits har namn så vet jag ändå vem jag ska heja på imorgon.

Vad har du för känsla inför lördag?
Känslan inför lördag är som vanligt ganska oviss, det är först under loppet jag kan säga om jag är i form eller inte.

Hur har du laddat med kost och träning den senaste veckan?
Veckan började med en lugn måndag (kort simpass), Tisdagen var lite hårdare med både sim, cykel och löpninig. Onsdag ett väldigt kort löppass men med bra fart. Torsdag, morgonsim följt av en kortare cykling med intervallinslag. Fredag, kort morgonlöp och ett simpass i bassäng på eftermiddagen. Inga större förändringar i kosten, lite mer kolhydrater förra och denna vecka. Onsdag och torsdag äter jag också lite mer än normalt. Fredag normalt och en lätt frukost på lördag morgon.

Vad ser du mest fram emot på lördag?
Det är alltid kul att komma ut på löpningen förutsatt att jag gjort en bra cykling men de sista två kilometerna är också svårslagna.

Vad tror du kommer bli värst?
Om det blir varm på lördag kommer just värmen va min största fiende då jag är extremt känslig mot höga temperaturer. Jag kan vara den enda som hoppas på regn, hehe.

Vad är målet med dagen?
Målet med dagen är att följa min raceplan och att förhoppningsvis placera mig bra på SM. Givetvis att ha kul också 🙂

Har du något tidsmål?
Om det inte blir några drastiska väderförändringar tills lördag eller punkor eller liknande och att jag är i form så kommer jag troligtvis gå imål mellan 8.45-8.55.

Vilken är din bästa respektive sämsta gren?
Min bästa gren är cyklingen tätt följt av löpninigen (förutsatt att det inte är varmt) simningen vet jag att jag ligger efter med men jag jobbar på saken.

Hur länge har du tränat inför Kalmar?
Specifikt mot kalmar är det sedan 5 veckor tillbaka, annars började grundträningen inför säsongen i september.

Vem tror du vinner SM?
Jag tror att Jonas Djurback kommer vinna med några minuter, därefter kommer antingen Erik Strand, Karl-Johan Danielsson, David Näsvik och kanske Ted Ås. Damsidan har jag ingen större koll på, namn jag känner igen där är Helene Malmkvist, Emma Graaf och Linda Eriksson. Man ska dock veta att flera av topp-15 favoriterna kommer klappa igenom och göra sämre lopp samtidigt som det finns ”doldisar” som kommer köra över förväntan. Så allt kan hända.

Lena Ström undrar vad du har för mål med Hawaii om du kommer dit och hur dina tankar går kring Hawaii?
När det gäller Hawaii så är det ingen jag tänker på just nu. Jag är här för att köra SM. Blir det så att jag råkar vinna min åldersklass kör jag givetvis på Hawaii och kommer ta det som en upplevelse för att samla erfarenhet till nästa gång jag kommer dit, då som proffs. Hehe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *