Ironman Kalmar – Fredrik Carlén

Fredrik är en av NocOuts främsta triathleter och klubbmästare i triathlon. Dessutom är också frun Anna klubbmästare på damsidan och en grym triathlet. Som om inte det vore nog har han en mamma och svärmor som senast igår presterade fint på Kalmar Mini. En riktig triathlonfamilj.

Han har genomfört Ö till Ö och det är inte hans första Ironmandistans. Vi räknar med att han kommer ligga långt framme imorgon och tillsammans med ett par andra i klubben slåss om fina placeringar i toppen.

Bilderna lånade från Fredriks blogg och fabebook

Vad har du för känsla inför lördag?
Det ska bli väldigt skoj. Nu när all träning är gjord är det bara att njuta och vänta på att det ska dra igång.

Hur har du laddat med kost och träning den senaste veckan?

Jag har toppat genom bibehållen intensitet men kraftigt minskad mängd. Dvs ganska korta pass men med någon form av intensitet, antingen Ironman-fart eller annan intervallform. Vad gäller mat så äter jag som vanligt fast något större portioner, det samma gäller dryck. Lägger dock till ett glas Resorb varje kväll sista 3 dygnen.

Vad ser du mest fram emot på lördag?
Målgången och cykelsträckan. Det ska bli grymt kul att komma ur vattnet och dundra iväg över Ölandsbron. Alltid spännande att se hur man ligger till upp ur vattnet också.

Vad tror du kommer bli värst?
Troligen löpningen där jag verkligen ska försöka höja farten från förra året.

Vad är målet med dagen?
Att få ut så mycket som möjligt av min kapacitet och att ha kul!

Har du något tidsmål?
Under 9 timmar.

Vilken är din bästa respektive sämsta gren?
Jag är ruggigt dålig på att äta gels, det är min sämsta gren. Bäst trivs jag på cykeln.

Hur länge har du tränat inför Kalmar?
Sedan 2009 egentligen, men för just denna runda sedan november 2011.

Vem tror du vinner SM?
Jag hoppas på någon från NocOut.se men annars tror jag mycket på Jonas Djurback som jag tror kan vara hur snabb som helst om han har den rätta dagen.

Magnus undrar vem/vilka som ’Mr Biceps’ inte vill springa axel mot axel med 30 km in på löpningen?
Spontant tänker jag på den ende deltagaren i 70-årsklassen, han är säkert duktig men tampas jag med honom gör jag troligen inte en perfekt mara.

I sin tur bad jag Fredrik passa en fråga vidare till Lena Ström:
Du sprang ju förbi min fru Anna i Björsäter triathlon, hur många tänker du passera på löpningen i Kalmar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *