Ironman Kalmar – Jens Lindström

Jens har jag inte träffat så mycket, men hört mycket om. Här får vi lära känna honom lite till.

Vad har du för känsla inför lördag?
Känslan inför Lördag är god och jag tycker jag gjort vad jag har kunnat utifrån mina förutsättningar. Det har varit en händelserik sista tid då jag precis flyttat tillbaka hem till Sverige och Linköping efter 1.5år i Schweiz. Men tycker att jag trots lite väl mkt att tänka på och göra har gjort allt jag kunnat i form av träningsförberedelser inför lördag.  

Hur har du laddat med kost och träning den senaste veckan?
Kostmässigt har jag egentligen inte ändrat något utan försöker ge kroppen vad den är van vid. Men har försökt lägga lite mer än vanligt på tallriken. Förra veckan trappades träningen ner ordentligt och denna vecka har det mest blivit vila med något kort litet pass för att inte rosta igen totalt.

Vad ser du mest fram emot på lördag?
Jag ser mest fram emot att få komma upp ur vattnet och få börja cykla då jag ännu inte lärt mig uppskatta elementet vatten till fullo.  Vidare ser jag även fram emot de emotionella känslostormarna som man går igenom på framförallt löpningen (även om det ibland är total misär) och man taggas verkligen av alla sina med-triathleter och framförallt av familj, vänner och hela publiken på plats.

Vad tror du kommer bli värst?
Även om jag är en svag simmare så tror jag att så länge jag inte blir totalt översimmad på simmomentet så kommer inte simningen bli värst utan löpningen och den trötthet som där infinner sig kommer stå för den stora utmaningen under dagen.

Vad är målet med dagen?
Målet med dagen är att givetvis gå i mål med flaggan i topp, genomföra dagen med ett positivt tänk och ett leende på läpparna, samt att att försöka disponera dagen klokt. Jag har även satt som basmål att jag tidsmässigt ska göra bättre ifrån mig i alla momenten gentemot förra året (totaltid 10.48).

Har du någon måltid?
Tidsmässigt hoppas jag som sagt vad göra bättre ifrån mig i alla moment jämfört med förra året och totaltidsmässigt är målet satt till 10:15 sen får vi se om jag lyckas nå dit. 

Vilken är din bästa respektive sämsta gren?
Cykeln känns som mitt starka kort och simningen är definitivt min svaghet.

Hur länge har du tränat inför Kalmar?
Egentligen har jag haft fokus på Kalmar ända sedan jag gick i mål förra året, men mer fokuserat har jag tränat sedan början januari då säsongen kickstartades med Triathlonförbundets träningsläger på Playitas.

Vem tror du vinner SM?
På herrsidan finns det en rad starka triathleter som jag tror kommer göra upp om titeln och däribland har vi ju tre starka herr-NocOutare som jag tror och hoppas kan blanda sig i toppstriden. Tror att Karl-Johan Danielsson tar hem segern men håller David Näsvik lite som ”dark horse”. På damsidan känns det lite mer som det står emellan de två pro-seedade Helene Malmqvist och Åsa Lundström och jag tror Åsa tar hem det hela.

Mattias undrar följande: Du som är en riktigt bergsget efter åren nere i alperna, hur ser du på lördagens cykelbana. Fördelar, nackdeler med tanke på din kapacitet i backarna? Kommer du att ösa gärnet upp för ölandsbron, eller rulla långsamt och behagligt?
Banan är ju egentligen för flack för att jag ska kunna nyttja mina bergsgetstakter, men jag får se det som en fördel att jag är van vid betydligt mkt mer höjdmetrar när jag cyklar. Nog kommer jag trycka på lite på hojjen för att ta in lite på alla simfantomer 😉. Ska för övrigt bli riktigt skoj att ta sig an bron och jag hoppas på lugna vindar.

Jens ställde följande fråga till Rikard Ericson: 
Vad fick dig egentligen att bestämma dig för att börja med triathlon och göra en Ironman?

0 reaktion på “Ironman Kalmar – Jens Lindström

  1. Credd till Jens, som är den första som faktiskt även diskuterar möjliga segrare i dam-klassen! Och så klart lycka till i morgon! Go Jens!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *