Träningsdag med norska superintervaller

Denna dag har gått i träningens tecken.

I förmiddags var jag och Lotta på Tinnis och simmade. Det går inte snabbt. Det kan jag inte påstå. Men jag känner av framsteg på andra plan. Jag kan crawla mer i ett sträck. Bryter inte så ofta av med bröstsim som aktiv vila längre. Men jag vill bli snabbare. Daniel ska få hjälpa mig med det. Både med teknikövningar och passupplägg ska han få ge mig. Med start från att vi kommer hem från Cypern. Nu får han lite att bita i. Jag ska köpa mig ett par paddlar. I övrigt är jag redo för höstens simträning.

20120719-231151.jpg

På kvällen var det dags för intervallträning med klubben. Norska superintervaller stod på schemat. Jag har inte intervalltränat sedan i maj. Så formen var lite osäker idag. Jag kollade upp tiderna från förra gångens norska superintervaller. Tänkte att jag skulle köra lite långsammare än dessa. Första gick långsammare. Men det kändes för lätt. Lotta och jag bestämde oss för att öka. Så trots mitt uppehåll kunde jag pressa de sista 3 till att bli lika snabba som förra gången.

Upplägget för dessa intervaller är 4 stycken 4-minuters intervaller. Med 3 minuters vila mellan. Med så lång vila kan man ta ut sig rejält och känna mjölksyra. Man SKA ta ut sig rejält snarare.

Idag reflekterade jag över hur mycket jag faktiskt tycker om intervaller. Jag älskar utmaningen. Och jag vill gärna träna saker som jag vet gör mig till en bättre löpare. Jag tycker om att ta ut mig. Pressa kroppen. Slita. Maxa. Tillsammans med andra. Gemenskap. Pepp. Tävling.

Jag har dessutom hakat på en utmaning i 30 dagar. 15 armhävningar morgon och kväll. Öka en varje dag. Dagens är avklarade.

Nu är kroppen trött och mör. Jag kommer sova sött om bara en liten stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *