Rensa skallen

För mig är träning ett sätt att rensa tankar. Att bearbeta jobbiga händelser. Ett redskap för att samla energi och ta mig igenom det tunga i vardagen.

Jag får höra att jag är stark som tar mig igenom min motgångar utan att gå under och deppa ihop helt. Att jag ofta är glad och positiv. Hemligheten är att jag har fantastiska människor omkring mig som jag känner förtroende för. Dessutom försöker jag se möjligheter i det som händer istället för det tunga i det. Något annat som hjälper mig är träningen. Träningen ger mig välbefinnande och lyckokänslor. Jag mår både fysiskt och psykiskt bra av träning.

Därför är motgången denna gång lite svårare att ta sig igenom. Jag kan nämligen inte träna än. Så fort jag är i farten ett par timmar får jag ont och måste vila. Därför försöker jag samla energi i stugan nu. Läser böcker och vilar mycket. Ingen träning. Och som jag saknar den. Jag försöker visualisera mina mål. Jag tänker ut träningsupplägg i huvudet som snart ska skrivas ner på papper. Det hjälper lite i alla fall. Som tur är har jag en fantastisk sambo som finns här och stöttar. Och vänner där ute som visar att de bryr sig utan att tränga sig på. Jag är tacksam att alla ni finns.

Ett par dagar till får jag slappa i stugan på ön. Läsa. Äta god mat. Fika. Lösa korsord. Ta ett glas rosé ibland. Avstå från träningen. Det är precis det min kropp mår bra av även om mitt psykiska välbefinnande skulle behöva en dos endorfiner.

20120709-214735.jpg

0 reaktion på “Rensa skallen

  1. För mig är det precis likadant, att träningen blir räddningen när det är tungt på andra plan, så jag förstår känslan av hur jobbigt det måste vara att inte kunna göra det just nu. Tur du har stugan att vila upp dig vid, lät som en mysig plats. Hoppas det tunga vänder för dig. Skickar över några stor kramar

  2. Trist. Men förhoppningsvis kommer du njuta ännu mer av varje träningstillfälle med dessa erfarenheter i bagaget, sen. Hoppas du hittar din balans! Har du analyserat tidiga tecken på att det blir för mycket?

    Både jag och min man verkar behöva betydligt mer återhämtning än andra i vår omgivning som tränar, men det kan vara svårt att stå emot när alla andra klarar av det.

    Nu har vår lilla dotter blivit sex veckor, jag längtar till löpning, men nöjer mig med promenader minst en månad till, sen börjar jag från noll och glömmer alla prestationer som var innan. Blev till och med lite sugen på cykling häromkvällen!

    • Nej det har inte med överträning eller så att göra. Lite annat medicinskt som sätter stopp för det några dagar till. Jag är snart på banan igen. Detta är inget som påverkar min träning egentligen förutom att kroppen behöver återhämta sig lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *