Simning

För er som missade det så drog jag förra veckan igång en rejäl utmaning. Öppen för den som vill hänga med. Hela vägen till Ironman 2014 är gruppens stora fokus. Men det finns några som siktar på lite andra distanser eventuellt. Vissa håller året 2014 lite mer öppet än andra. Man vet ju aldrig vart livet för oss.

Simning är ett av delmomenten som det under kommande två år kommer satsas lite extra på. Jag har inte simmat jättemycket och jag är inte direkt snabb. Men vad gör det? Jag har ingen måltid som det ser ut nu. Och jag har mycket att lära. Simningen började egentligen 2008 för min del. Då var den ett moment i Tjejklassikern, som jag genomförde tillsammans med ett gäng tjejkompisar. Det där med att dra ihop gäng som gör saker ihop verkar vara lite min grej.

Vansbro Tjejsim 2008

Sedan dess har jag kommit upp mig lite. Gått en crawlkurs och behärskar crawl åtminstone ok. Det stora delen jag har kvar är att bli mer bekväm med simning i öppet vatten. Jag tycker att det kan vara lite småläskigt. Borde investera i en bra våtdräkt också. Men det får nog faktiskt vänta till nästa år.

Igår kom jag äntligen igång igen efter förkylningen. 2000m i bassäng med härliga Lotta. Det kändes segt efter uppehållet. Men skönt att komma igång. Nu ska jag bara försöka få med mig IM-tjejerna på ett par morgonsim i veckan. Vi börjar upptrappningen mot Kalmar redan nu. Och vi kommer ha grymt kul på vägen…

Framåt hösten, när gruppen har blivit lite mer klar (när de som velar har bestämt sig) kommer en presentation av alla grymma tjejer som ska träna mot IM2014 med mig!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *