Långsiktigt mål = galen idé?

Mitt i min träningsmisär kan jag ändå blicka framåt. Jag längtar, visualiserar och planerar just nu ett par år framåt. Varför så långt? Jo för att de sakerna jag känner att jag vill genomföra faktiskt kräver lång upptrappning av träning. Jag vill göra det rätt. Minimera risken för överträning och skador. Dessutom tror jag det är bra om jag lyckas klara av ett par delmål innan jag tar mig an den stora utmaningen.

Ett litet frö har börjat gro inom mig och det såddes under träningshelgen med Alex för en månad sedan. Att dra igång en seriös satsning för att nå mitt mål. Inte för att slå någon rekordtid. Däremot seriös i den bemärkelsen att jag vill ha ett ordentligt träningsupplägg. Jag vill göra det på rätt sätt. Jag vill hinna göra det på rätt sätt. Dels för att jag tror det blir enklare att genomföra då. Dels för att det blir roligare och lättare. Planen är också att dra med mig ett gäng tjejer som vill göra detta med mig. Killarna i min omgivning tränar inte på min nivå, men de får gärna vara med de också. Jag har lagt fram förslaget för ett par stycken. Några har nappat och någon skulle fundera lite. Drömmen vore om vi blev kanske 10 stycken som kunde peppa varandra och träna tillsammans. Det vore så roligt. Ordna träningshelger. Köra lopp. Svettas, gråta och skratta. Uppleva endorfinruset. Likväl övervinna svårigheterna och motgångarna tillsammans.

Blir ni nyfikna nu? Om jag säger simma, cykla, springa! Vad säger ni då?

Ironman 2014 såklart!!! Vill du hänga med? Just nu är den bara en idé och tanke. Men en idé som SKA bli verklighet. Om målet och tidsramen känns rimlig. Om du vill ha träningssällskap för att nå målet. Hör av dig! Som det ser ut nu kommer det finnas tjejer i åtminstone Linköping och Stockholm som hänger med. Visst mycket kan hända på tv år. Vi vet inte vart livet har tagit oss då. Men bland de jag pratat med är träningen en naturlig och självklar del av tillvaron. Så även om man inte står på startlinjen 2014, finns det inget som hindrar att man är med och tränar med det som mål.

0 reaktion på “Långsiktigt mål = galen idé?

  1. Kul idé! Är gärna med och tränar triathloninriktat med tjejer i Linköping som siktar på en Ironman, men jag personligen vill hellre ha en olympisk som mål. Du får fundera på om det skulle funka med ditt tänk.

    • Självklart fungerar det!!! Bara att hänga på. Man gör det utifrån det man har lust med. Vägen dit är en del som underlättar om man har bra träningskompisar!!!

  2. Pingback: Spännande och skrämmande mål för 2014 | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *