Spänning i luften

Jag har varit förkyld men är starkt på bättringsvägen. Jag är igång som vanligt förutom med träningen. Därför fick jag igår stå över NocOut’s klubbmästerskap i 5000 m på bana. Men man vill ju inte missa det ändå. Så jag var där och supportade, peppade och tog tid på löparna. Ett damheat och ett herrheat sprangs och två nya klubbrekord kunde läggas till handlingarna. Spänningen låg i luften hela kvällen. Löparna var laddade. Det pratades måltider och upplägg lite varstans. Man snackade ihop sig med klungor. Spanade in konkurrenter. Försökte sig på lite psykningar. Några försökte dämpa förväntningarna som det innebär med ett favoritskap. Till och med publiken hade strömmat till. Flera som kommit för att titta och heja.

När första startskottet gick stod det kanske 20-30 herrar på startlinjen. Taggade till tusen. Vem skulle ta hem detta i år? Oddsen var låga på både Johannes och Mats och de tog snabbt kommandot. Mats såg pigg ut och avgjorde med flera varv kvar. Han sprang in på en fin tid på 16 minuter och 57 sekunder och nytt klubbrekord. 

Damernas startfält var starkt denna dag. Här gissade nog de flesta på att det skulle handla om 3 tjejer. Det blir mycket riktigt dessa tre, Lotta, Ingrid och Elin som tog täten direkt. Ganska länge låg de samlade, men sedan tappade Elin lite. Ingrid och Lotta höll ihop precis fram till utgången på sista varvet. Då gick Lotta in framför och ökade. Hon fick ganska snabbt en lucka som hon höll ända in i mål. 20 min och 5 sekunder och ett fint klubbrekord.

Det var härligt att stå vid sidan av denna dag. Jag hade faktiskt inget sug efter att springa. Stämningen låg i luften. Publiken hejade. Tider ropades ut till höger och vänster. Alla fick pepp och pushades framåt att göra sitt bästa. Många personbästa slogs. De flesta hade leenden på läpparna och var nöjda med sina insatser. Trötta och utmattade löpare låg ned efter målgång likt en skog efter stormen Gudrun. Och det är precis så här det ska vara. Det är detta som gör löpningen så rolig. Och gemenskapen i klubben. 

 

0 reaktion på “Spänning i luften

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *