Förkyld

Förkylningen kunde inte sovas bort inte. Vaknade med ömmande hals och täppt näsa.

Upp tidigt för att åka till Vadstena och supporta halvvättern lite. Hejade en mil från start och däckade sedan i föräldrarnas husvagn. Frusen, matt, trött och lite febrig. Kunde inte andas så lilla mamma fick rädda mig med nässpray.

Sen vi kom hem har jag mest legat i soffan. Läst lite, slökollat på TV och twittrat lite. Jag gjorde ett ryck och gick ut med soporna, tömde diskmaskinen och fyllde den igen. Sen orkade jag laga middag också. Jordgubbar och mjölk. En favorit hos mig i alla fall. Det var den ansträngningen jag orkade med het enkelt.

Jag är en person som även om jag är sjuk ofta sitter hemma i soffan och jobbar. Fast jag kanske borde vila. Den här gången ska jag bara fixa ett par måsten imorgon. Resten av dagen ska jag sova mig frisk!!! Det ska bli skönt att faktisk kunna vara sjuk. Ett steg i mitt ambition att lyssna mer på kroppen. Jag är redan extremt försiktig med att träna om jag är förkyld. Ont i halsen, feber, hosta, snorig, huvudvärk osv. Jag vilar hellre en dag för mycket än en för lite oavsett krämpor. Det är inte värt risken oavsett hur mycket jag vill träna. Vad är en extra vilodag nu mot risken att inte kunna träna på flera månader.

Nu ska jag sova och hoppas på en lång natts god sömn. Och att jag vaknar lite piggare imorgon!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *