Några dagar i dvalan

Det har varit lite lugnare här på bloggen. Anledningarna är flera men i stort sett mindre tid och mindre träning. Träningen har fått läggas åt sidan några dagar på grund av att min kropp säger ifrån ibland.

Jag har nyligen fått veta den troliga anledningen till varför jag mått som jag gjort i alla år. Varför jag ibland har så ont att jag bara vill ligga i sängen. Varför jag blir så trött att jag inte ens orkar med en promenad. Det går inte att bota men lindra. Jag har fått starka värktabletter som jag helst inte vill ta. Men jag vet att jag kommer behöva göra det vissa dagar.

Just denna vecka har det varit extremt jobbigt. Jag har haft mer ont än normalt. Så jag låter kroppen vila. Låter den komma i fas igen.

Ikväll är det blodomloppet. Dagen då jag hade tänkt slå PB på milen och kanske min drömgräns under 50. Nu känns den långt borta. Men det är bara att gilla läget och hoppas på det bästa. Vara glad att ta sig runt. Vill inte stoppa i mig tabletter för att kunna springa heller. Det kan även vara så att kroppen gillar motionen ikväll och faktiskt vaknar till ur dvalan och tar mig runt på en fin tid. Men det vågar jag inte hoppas på.

Till er som kanske blir lite fundersamma. Min kropp mår inte sämre av att träna fast jag inte mår så bra. Det kan i vissa fall snarare lindra. Jag tappar liksom bara lusten och känner mig som en zombie. Så jag väljer att avstå ibland. Som denna vecka. Men jag kommer igen. Nästa vecka är jag tillbaka i sadeln igen 🙂

0 reaktion på “Några dagar i dvalan

  1. Åh, stackare! 🙁 Lyssna på kroppen bara och hoppas den vill träna lika mycket som du! Kommer du och hejjar ikväll även om du inte kan springa? Du kommer få ditt PB senare i år, jag lovar! 🙂

    Kram C

    • Jag SKA springa idag. Även om jag kanske tar mig runt på en långsammare tid än jag är kapabel till. Min kropp klarar träningen bara att det känns tungt att genomföra den…

    • Ja jag körde ganska lugnt. Ville inte ta ut mig. Tog mig ändå runt på ett PB. Men jag hade velat så mycket mer. Men det kändes viktigare att inte ta ut mig än att maxa idag….

  2. Pingback: Nu lyssnar jag på kroppen | Mitt Aktiva Liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *